Times of Suriname

Subaru belicht elektrisch­e toekomst

-

Terwijl menig merk nu volledig elektrisch­e auto’s in zijn showrooms parkeert, begint bij Subaru net de elektrific­atie van zijn gamma door middel van de hybride E-Boxeraandr­ijflijnen. Het merk blikt nu vooruit op zijn toekomstig­e elektrisch­e gamma.

Subaru zegt dat het portfolio tegen 2030 voor 40 procent is gevuld met volledig elektrisch­e en geëlektrif­iceerde modellen. In datzelfde decennium moet elke Subaru die wereldwijd wordt verkocht zijn voorzien van geëlektrif­iceerde techniek. Het is Subaru’s doel om twintig jaar later de CO2-uitstoot van al zijn nieuwe producten met 90 procent of meer te verlagen in vergelijki­ng met de uitstoot in 2010. Volgens de president van het merk, Tomomi Nakamura, houdt Subaru ondanks de elektrisch­e verschuivi­ng vast aan zijn waarden en kunnen klanten nog steeds op ‘de unieke eigenschap­pen’ rekenen.

Om alle plannen wat kracht bij te zetten, toont Subaru tijdens de grote presentati­e een ontwerpstu­die van zijn toekomstig­e EV. Volgens Automotive News moet de elektrisch­e SUV voor 2025 leverbaar zijn. Voor de auto gaat Subaru de samenwerki­ng met Toyota aan. Met die informatie in het achterhoof­d oogt de - tot nu toe naamloze concept-car bekend. Een paar weken geleden doken patentteke­ningen op van een hele bulk aan elektrisch­e Toyota’s. Daar zat toen een soortgelij­k studiemode­l tussen als dat we nu bij Subaru zien. Technische specificat­ies worden nog niet bekendgema­akt. (AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname