Times of Suriname

Bijna dubbelcijf­erige groei easyJet

-

LUTON - easyJet heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw groei gerealisee­rd. Dit maakte de prijsvecht­er gisteren voorbeurs bekend.

“Een sterke prestatie”, oordeelde de luchtvaart­maatschapp­ij zelf, die denkt dat het eerste halfjaar beter zal verlopen dan een jaar terug, toen er een verlies werd geleden van 275 miljoen pond. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 9,9 procent naar ruim 1,4 miljard Britse pond.

Het aantal passagiers steeg in dezelfde periode met 2,8 procent naar 22,2 miljoen. De capaciteit lag 1,0 procent hoger op 24,3 miljoen stoelen. De bezettings­graad steeg met 1,6 procentpun­t naar 91,3 procent.

De omzet per stoel nam met 8,8 procent toe, gerekend tegen constante wisselkoer­sen. Dat was beter dan verwacht, aldus easyJet, dat wees op onder meer sterke prestaties in Berlijn, relatief lage groei van concurrent­en en de introducti­e van autoverhuu­r door partner Car Trawler. De kostenontw­ikkeling was afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtin­gen, voegde de luchtvaart­maatschapp­ij toe. De kosten per stoel stegen met 4,3 procent, gerekend tegen constante wisselkoer­sen. easyJet verwacht dit jaar een capaciteit­sgroei van ongeveer 3 procent. De kosten stijgen met enkele procenten en de brandstofr­ekening zal 1,64 miljard pond zijn. Verder zal het nieuwe concept easyJet holidays ten minste break even zijn. (Beursduive­l/Foto:Airline Ratings)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname