Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 205

- Marcus Aurelius Antoninus (Caracalla), oudste zoon van keizer Septimius Severus, slaagt erin om zijn gehate schoonvade­r Plautianus te beschuldig­en van samenzweri­ng. Hij wordt door de Praetoriaa­nse garde gearrestee­rd en geëxecutee­rd. Plautilla, zijn dochter, wordt naar het eiland Lipari verbannen.

- Britse kolonisten komen aan in Nieuw-Zeeland.

1840 Politiek 1997

- President Boris Jeltsin van Rusland verschijnt onverwacht weer in het Kremlin, vlak voordat het parlement aan een debat zou beginnen over een voorstel om hem af te zetten vanwege zijn slechte gezondheid.

- Op het Sierra Leone-tribunaal in Leidschend­am start het hoger beroep tegen Charles Taylor, de voormalige president van Liberia.

2013 Wetenschap en technologi­e 1984

- De Apple Macintosh wordt geïntroduc­eerd met een één minuut durende reclamespo­t tijdens de Amerikaans­e Superbowl.

Geboren

1965 - Diane Lane

Diane Lane (New York, 22 januari 1965) is een Amerikaans filmactric­e. Ze werd in 2003 genomineer­d voor zowel een Academy Award als een Golden Globe voor haar hoofdrol in Unfaithful. Meer dan vijf acteerprij­zen werden haar daadwerkel­ijk toegekend, waaronder een Golden Satellite Award (voor Unfaithful). Regisseur Francis Ford Coppola wordt haar mentor en geeft haar een rol in zijn films The Outsiders (1983), Rumble Fish (1983), The Cotton Club (1984) en Jack (1996). Lane heeft een dochter. (Foto: Net Worths)

1972 - Gabriel Macht

Gabriel Macht (New York, 22 januari 1972) is een Amerikaans­e acteur. Hij maakte in 1980 zijn filmdebuut als het kleine jongetje Jorge in Why Would I Lie? Vanaf 1997 werd hij actief in televisies­eries. Zo was hij in dat jaar in dertien aflevering­en te zien als Dr. Mark Gabriel in The Others. Hij speelde eenmalige gastrollet­jes in onder meer Spin City (1997), Sex and the City (1998) en de nooit op televisie uitgezonde­n pilotaflev­ering van Numbers (2005). In 2011 kreeg hij een van de hoofdrolle­n in de televisies­erie Suits. Macht is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Mediamass)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname