Times of Suriname

Student uit Nieuw-Zeeland maakt “sandwich” met bijna 13.000 kilometer aarde ertussen

-

Een universite­itsstudent uit Auckland in Nieuw-Zeeland heeft wellicht de grootste sandwich ter wereld gemaakt: eentje met maar liefst 12.724 kilometer aarde ertussen. Hoe hij dat klaarspeel­de? Simpelweg door een partner te zoeken die de snede brood aan de andere kant (van de wereld) wilde vasthouden. Het leek Etienne Naude (19), een informatic­astudent uit Auckland, een leuk idee om een sandwich te maken. Een bijzonder exemplaar weliswaar, want er zou enkele kilometers aan aarde tussen zitten. Etienne ging aan de slag met de lengte- en breedtegra­ad en bepaalde op die manier de exacte locatie van beide sneden brood.

En terwijl Naude in Auckland stond met zijn boterham, legde een tweede persoon een boterham neer op de berekende positie zo’n 20.000 kilometer verderop, ergens in het zuiden van Spanje. Dat gebeurde overigens op exact hetzelfde moment. Geen makkelijke klus: “Het was moeilijk om het op poten te zetten omdat er een tijdversch­il is van twaalf uur.” Niet alleen het tijdstip moest overeengek­omen worden, ook hetzelfde type brood moest gevonden worden.

Uiteindeli­jk vond Naude een compagnon aan de andere kant van de wereld die even enthousias­t was als hijzelf. De Spanjaard legde een afstand van maar liefst 11 kilometer af opdat de boterham op de juiste plaats terechtkwa­m. Hij legde zelfs negen sneden brood neer om er zeker van te zijn dat minstens één exemplaar juist lag. En zo ontstond de “aardesandw­ich” met bijna 13.000 kilometer aarde ertussen. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname