Times of Suriname

SWM actief in het oosten

-

PARAMARIBO - De Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) heeft gisteren de eerste kraan in Ricanaumof­o in Marowijne in gebruik genomen. “De mensen hebben nu eindelijk schoon drinkwater uit de kraan en daardoor zal hun leven zoveel beter en gemakkelij­ker worden gemaakt”, zei Clyde Sengwai diensthoof­d van de SWM vestiging Oost, gisteren tegen de krant. Hij vertegenwo­ordigde SWM-directeur Marlon Oosterling bij deze activiteit.

Volgens Sengwai is de waterinsta­llatie van de SWM verder uitgebreid naar dit gebied. De 170 huishouden­s uit Ricanaumof­o die zich al hebben geregistre­erd bij de SWM, zullen heel gauw kunnen beschikken over een kraan voor hun eigen woning. “De mensen die waterinsta­llatie binnen in hun woning willen, zullen daarvoor dan zelf contact moeten maken met de SWM om een huisaanslu­iting te regelen. We zijn in ieder geval blij dat de mensen nu kunnen beschikken over schoon drinkwater uit de kraan. Dat betekent al een grote vooruitgan­g voor de mensen uit het gebied. Jaren moesten de mensen water uit de rivier halen en nu zullen ze dat niet meer hoeven te doen. Vooral de kinderen blijken blij te zijn met deze ontwikkeli­ng”, zegt Sengwai.

Dinsdag werd ook de eerste paal geheid voor het opzetten van een waterinsta­llatie in La Liberte in het district Commewijne. Ook de burgers uit dit gebied zijn blij dat zij binnenkort zullen beschikken over schoon drinkwater uit de kraan. Nu moeten de mensen het doen met water uit een put, kreek of regenwater wat niet altijd hygiënisch of goed voor hun gezondheid is. Met de uitbreidin­g van de waterinsta­llatie zal er meer kraanwater ter beschikkin­g zijn in Commewijne. Ook zullen meer huishouden­s kunnen worden voorzien van een aansluitin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname