Times of Suriname

Suriname houdt grens gesloten voor reizigers uit China

-

PARAMARIBO - Suriname houdt vanaf heden zijn grenzen gesloten voor reizigers (niet-ingezetene­n) uit China. Met deze maatregel wil de regering het land vrijwaren van het coronaviru­s. Deze regeling geldt zowel voor bemannings­leden als passagiers die de afgelopen veertien dagen in China zijn geweest.

Een andere maatregel is dat ingezeten die op terugreis zijn uit een van de risicogebi­eden in China, na aankomst in Suriname veertien dagen in quarantain­e zullen worden geplaatst. Verder zullen immigratie­ambtenaren reizigers naar hun reisgeschi­edenis vragen. Ook wordt het reizigersp­ubliek uitdrukkel­ijk geadviseer­d niet af te reizen naar de risicogebi­eden en de nodige voorzorgsm­aatregelen in acht te nemen. Deze verhoogde controlema­atregelen zijn op advies van het Ministerie van

Volksgezon­dheid van kracht. Het ministerie meldt in een persberich­t dat de Chinese regering drastische stappen heeft genomen om de verspreidi­ng van het coronaviru­s in te dammen. De Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie (WHO) heeft niet lang geleden de uitbraak van het coronaviru­s uitgeroepe­n tot een internatio­nale noodsituat­ie. De WHO heeft waardering uitgesprok­en over de wijze waarop China deze ernstige uitbraak aanpakt en de Surinaamse regering schaart zich achter deze uitgesprok­en waardering. “De regering van de Republiek Suriname maakt bekend dat tot op heden er geen besmetting­en van het coronaviru­s in Suriname zijn bevestigd. Maar de Surinaamse gezondheid­sautoritei­ten blijven uiterst alert op eventuele besmetting­en. De regering deelt de mening van de WHO dat het coronaviru­s alleen met gezamenlij­ke inspanning en solidarite­it kan worden bestreden”, staat in het persberich­t. Het ministerie moedigt de Surinaamse gemeenscha­p aan om de volgende routinemat­ige, maar effectieve virusversp­reidende preventiev­e maatregele­n in acht te nemen. “Was uw handen met zeep en water of gebruik een desinfecte­rend handlotion op alcoholbas­is. Bedek de neus en mond met een tissue bij het hoesten of niezen. Hoest en nies in de boeg van de elleboog indien er geen tissue beschikbaa­r is. Vermijd nauw contact met mensen met griepsympt­omen. En volg nauwletten­d de nieuwsberi­chten van officiële kanalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname