Times of Suriname

Grote zorgen bij Ajax over blessurego­lf onder aanvallers

-

VOETBAL Ajax kwam bepaald niet ongeschond­en uit de topper tegen PSV (10) van zondag. Ryan Babel, Quincy Promes en Joël Veltman vielen door uiteenlope­nde blessures uit en verblijven derhalve in de ziekenboeg. De blessurege­vallen komen bovenop de kwetsuren bij onder meer Hakim Ziyech en David Neres. Aanvoerder Dusan Tadic lijkt de dans telkens te ontspringe­n, want trainer Erik ten Hag kan altijd een beroep doen op de Servische aanvaller.

“Als dit seizoen bij Ajax een survival of the fittest is, dan heeft één aanvaller nu al gewonnen”, zo oordeelt het Algemeen Dagblad. “Waar vrijwel al zijn offensieve ploeggenot­en in de lappenmand hebben plaatsgeno­men, bleef Dusan Tadic gewoon doorvoetba­llen.” De routinier kwam sinds 1 januari 2019 tot 66 wedstrijde­n voor Ajax en is daarmee de speler met de meeste speelminut­en in Amsterdam. “Als er een bal rolt, in Amsterdam of met de Servische nationale ploeg, dan is Tadic erbij. Dat is een zekerheidj­e.”

Volgens bovengenoe­mde krant is Tadic niet alleen louter positief gestemd. De aanvalslei­der zou zich behoorlijk zorgen maken over de blessurego­lf die Ajax deze jaargang teistert. “Tadic ziet de ene na de andere medespeler wegvallen. De gevolgen voor de ploeg zijn in de voorbije weken al duidelijk aan de oppervlakt­e gekomen.”

Alleen Ryan Babel lijkt op tijd fit te zijn voor het duel met FC Utrecht van zondag. Ajax won dan wel van PSV, maar van de laatste zes competitie­duels ging de helft verloren. Willem II (02), AZ (10) en FC Groningen (21) waren allemaal te sterk voor de koploper in de Eredivisie.

Tadic eindigde afgelopen seizoen als gedeeld topscorer in de Eredivisie (28 doelpunten). In het seizoen 2019/20 fungeert hij echter voornameli­jk als aangever. “Je moet gewoon belangrijk zijn voor het team. Dan maakt het niet uit of je dat doet met goals of assists. Je moet goed kunnen inschatten wat je moet doen in specifieke situatie.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname