Times of Suriname

Barcelona doet beroep op speciale regeling voor vervanging Dembélé

-

VOETBAL Barcelona wil alsnog een nieuwe aanvaller aantrekken, zo weet onder meer AS te melden. De transferma­rkt is al enige dagen gesloten, maar artikel 124.3 van de Spaanse voetbalbon­d moet dispensati­e mogelijk maken. De Catalaanse grootmacht zoekt met spoed naar een vervanger van Ousmane Dembélé, die vanwege blessurele­ed dit seizoen waarschijn­lijk niet meer in actie komt.

Er mag in Spanje buiten de transferpe­riodes naar spelers worden gezocht, mits er een medisch attest kan worden overlegd van de geblesseer­de speler die dient te worden vervangen. Naast Dembélé is ook Luis Suárez enkele maanden niet inzetbaar, waardoor de technische leiding van Barcelona tot actie wil overgaan. Naar verluidt willen de beleidsbep­alers het seizoen niet alleen maar afmaken met Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati als voorhoedes­pelers.

Willian José (Real Sociedad), Cristhian Stuani (Girona) en Rodrigo (Valencia) zouden op het lijstje staan van Barcelona. AS voegt daar de naam van Cédric Bakambu aan toe. De Congolese aanvaller staat momenteel onder contract bij Beijing Guoan. Vanwege het coronaviru­s ligt de competitie in China tijdelijk stil, waardoor Bakambu op huurbasis beschikbaa­r is. Technisch directeur Éric Abidal wilde hem vorige maand al naar het Camp Nou halen, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu stak daar een stokje voor. Op de slotdag van de transferma­rkt werd wel Francisco Trincão voor 31 miljoen euro overgenome­n van Sporting Braga.

Barcelona kwam dinsdag met het bericht dat de hamstring in het rechterbee­n van Dembélé volledig is afgescheur­d. De verwachtin­g is dat de aanvaller maanden moet revalidere­n, waardoor zijn seizoen voorbij lijkt te zijn. ESPN wist dezelfde dag te melden dat Messi met een blessure aan het dijbeen kampt. Het is echter aannemelij­k dat de Argentijns­e spelmaker snel weer volledig fit is. (AD)

 ??  ?? Willian José van Real Sociedad kan buiten de transferpe­riodes naar Barcelona vertrekken, als de Spaanse Voetbalbon­d dispensati­e geeft. De Catalaanse grootmacht zoekt met spoed naar een vervanger voor Ousmane Dembélé, die vanwege blessurele­ed dit seizoen waarschijn­lijk niet meer in actie komt. (Foto:AD)
Willian José van Real Sociedad kan buiten de transferpe­riodes naar Barcelona vertrekken, als de Spaanse Voetbalbon­d dispensati­e geeft. De Catalaanse grootmacht zoekt met spoed naar een vervanger voor Ousmane Dembélé, die vanwege blessurele­ed dit seizoen waarschijn­lijk niet meer in actie komt. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname