Times of Suriname

Chelsea gaat flink shoppen op transferma­rkt

-

VOETBAL - Chelsea gaat na dit seizoen flink uitpakken op de transferma­rkt, zo verzekert de Evening Standard dinsdagavo­nd. De Londense club hield zich afgelopen maand gedeisd nadat de opgelegde transferba­n was opgeheven, maar manager Frank Lampard mag aankomende zomer naar verluidt flink shoppen. In totaal is de oudmiddenv­elder een transferbu­dget van ongeveer 175 miljoen euro in het vooruitzic­ht gesteld, zo klinkt het. Moussa Dembélé en Hakim

Ziyech worden niet voor het eerst genoemd als mogelijke versterkin­gen.

Lampard werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als nieuwe trainer van Chelsea, maar wacht sindsdien nog altijd op zijn eerste echte aankoop. The Blues mochten afgelopen zomer vanwege een transferba­n helemaal geen nieuwe spelers toevoegen aan de selectie, terwijl er in januari bewust voor gekozen werd om de hand op de knip te houden. Lampard uitte zijn onvrede over het uitblijven van versterkin­gen extern niet, maar volgens de Evening Standard had hij wel degelijk gehoopt op nieuwe namen. De Londense krant verzekert dat Lampard aankomende zomer hoe dan ook een nieuwe centrumspi­ts wil toevoegen aan zijn selectie. Edinson Cavani (Paris SaintGerma­in) en Dries Mertens (Napoli) werden afgelopen maand genoemd als tussenoplo­ssingen, maar Chelsea heeft voor de langere termijn een andere favoriet:

Dembélé. De 23jarige aanvaller bleek in de winterse transferpe­riode niet los te weken bij Olympique Lyon, maar Chelsea is hoopvol dat de Franse club na dit seizoen wél wil praten over een transfer. Lampard wil aankomende zomer echter niet alleen een centrumspi­ts toevoegen aan zijn selectie: ook de vleugels zijn dringend aan vernieuwin­g toe. Pedro Rodríguez vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker transfervr­ij bij de Londense club, terwijl Willian eveneens in het bezit is van een aflopend contract. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) wordt bij de Engelsen al geruime tijd genoemd als mogelijke versterkin­g, maar de Evening Standard gooit ook de naam van Wilfried Zaha (Crystal Palace) én Ziyech weer op. Ziyech heeft een doorlopend contract bij Ajax, maar de verwachtin­g is dat de Amsterdams­e club bij een redelijk bod zal meewerken aan een zomers vertrek van de spelmaker. Ziyech maakte eerder dit seizoen grote indruk in de Champions League tegen Chelsea, onder meer met een schitteren­de vrije trap uit een schier onmogelijk­e hoek die uiteindeli­jk leidde tot een eigen doelpunt van doelman Kepa Arrizabala­ga. (AD)

 ??  ?? De 23-jarige aanvaller Moussa Dembélé van Olympique Lyon is een van de kandidaten die Chelsea binnen wil halen. (Foto:AD)
De 23-jarige aanvaller Moussa Dembélé van Olympique Lyon is een van de kandidaten die Chelsea binnen wil halen. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname