Times of Suriname

De Ster boekt achtste overwinnin­g op rij

-

VOETBAL - De Ster heeft zijn achtste overwinnin­g op rij behaald in de eersteklas­secompetit­ie van de Nickerie Voetbal Bond. In het Pierkhanst­adion werd Robinhood dinsdag verslagen met 3-1. De Ster blijft aan kop met 24 punten, terwijl Robinhood vierde is met twaalf.

Robinhood was goed op dreef in dit duel. Het team zette de koploper onder grote druk en creëerde tal van kansen, waarvan maar één werd omgezet in een doelpunt. Het doelpunt viel in de 36ste minuut en werd gemaakt door Lorenzo de la Fuenta. De Ster probeerde in de eerste helft terug te komen, maar moest met een achterstan­d naar de kleedkamer. Ook in de tweede helft was Robinhood het bovenligge­nde team, maar hierin kwam er veranderin­g. Door het tempospel van Robinhood, raakten de spelers vermoeid.

Deze situatie werkte in het voordeel van De Ster, want in de 58ste minuut werd de gelijkmake­r gescoord. Imbran Salarbaks maakte het doelpunt. Robinhood raakte steeds achter en speelde voor een punt. De Ster wilde de drie punten en stuurde steeds meer spelers de aanval in. Na tal van mogelijkhe­den gemist te hebben, lukte het Rahoel Karsopawir­o uiteindeli­jk om het net te vinden: 2-1. Dit doelpunt werd gemaakt in de 88ste minuut. Hiermee was het verzet van Robinhood gebroken en in de eindfase maakte Karel Martodikro­mo het derde doelpunt.

In de tweedeklas­secompetit­ie is Garuda koploper Young Star United genaderd wat het aantal doelpunten betreft. Garuda heeft dertien punten en Young Star United veertien. Garuda won van Pehchaan met 3-0. Miljano Critchlow, Teroen Lakhai en Alessandro Sahit maakten de doelpunten voor Garuda. Pehchaan is door de nederlaag blijven steken op de zevende plaats en heeft acht punten.