Times of Suriname

De Arend overrompel­t hekkenslui­ter De Schakel

-

BASKETBAL – De Arend heeft hekkenslui­ter De Schakel overrompel­d in de jongens-U-19-klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie, door te winnen met een century score: 11860. De wedstrijd werd dinsdag gespeeld in de Ismay van Wilgenspor­thal. Voor DeArend was deze overwinnin­g zijn zevende op rij en hiermee staat het op de eerste plaats met veertien punten. Voor De Schakel is deze nederlaag zijn zevende op rij en het staat op de laatste plaats met zeven punten.

De Schakel wilde een einde brengen aan zijn reeks van nederlagen en begon de wedstrijd goed. Door baskets van Ivanildo en Enrico Ho A Hing nam De Schakel verrassend de voorsprong van drie punten: 7-10. Het kon deze voorsprong niet verder verruimen en De Arend kreeg de mogelijkhe­id om de achterstan­d snel weg te werken. Baskets van Sven Koster en Jammy

Cooman zorgden ervoor dat De Arend het tweede quarter inging met een voorsprong: 21-15.

In de tweede speelperio­de bracht Ivanildo de achterstan­d naar vier punten (2117), maar hierna voerde De Arend het tempo op en het team keek niet meer terug. Binnen enkele minuten schoot de voorsprong van vier naar twintig punten (41-21). De koploper sloot het tweede quarter af met een voorsprong van 23 punten (51-28). Ook in het derde quarter deelde De Arend de lakens uit en de voorsprong werd steeds verruimd. Het team ging de laatste periode in met een score van 72-39. In het vierde quarter werd de 100 punten barrière overschred­en, door een lay-up van Cooman. Enzo Zeefuik van De Arend werd de topscoorde­r met 22 punten, terwijl Ivanildo 24 maakte.

In de andere wedstrijd won Yellow Birds nipt van Finabank Koi Carper met 6664.

In de hereneerst­eklasse won Ruckers van Hurricanes met 102-65 en SCVU van Telesur met 70-69.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname