Times of Suriname

Bigi Boi: “Hij is niet de beste striker”

-

MMA - Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k beleefde een geweldig jaar. De Surinamer bestormde de UFC Heavyweigh­t rankings en is, naar eigen zeggen, één gevecht verwijderd van een titelgevec­ht. Rozenstrui­k treft voormalig titeluitda­ger Francis Ngannou op UFC Columbus.

Rozenstrui­k maakte vorig jaar zijn UFC-debuut en vocht uiteindeli­jk viermaal. Alle partijen werden afgerond via een (T)KO.

Hij maakte zijn debuut tegen Junior Albini en kwam vervolgens uit tegen Allen Crowder, Andrei Arlovski en Alistair Overeem. Op 28 maart treft hij The Predetor in het Main Event van UFC Columbus.

In gesprek met MMA Junkie zegt Rozenstrui­k dat hij een titelgevec­ht verwacht na een overwinnin­g op Ngannou. “Wat ik gehoord heb, is dat ik een titelgevec­ht moet krijgen en ik denk dat Ngannou zijn plek riskeert door tegen mij te vechten’’, aldus Rozenstrui­k. “Dus ik ga hem verslaan, daarna zijn plek overnemen en voor de titel gaan.’’ Bigi Boi zegt dat Ngannou niet de beste striker is die hij in zijn carrière is tegengekom­en. Het zal wel de grootste uitdaging uit zijn carrière worden.

“Ik heb tegen veel sterkere gasten gevochten en die sla ik doorgaans knock-out. Dit zal niet anders zijn. Het enige wat ik weet, is dat we hard werken en dat we de klus gaan klaren. Dat gaan we doen. Hij is niet de beste striker die ik ben tegengekom­en, maar hij zal de grootste uitdaging zijn. We geloven dat we hem knock-out zullen slaan. Het blijft een gevecht. Het zal op en neer gaan; wie zal als eerst landen, wie kan het meest incasseren en wie niet. Dat gaan we zien op 28 maart.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname