Times of Suriname

Verzoening­spoging Barcelona moet Messi tot bedaren brengen

-

VOETBAL - Éric Abidal wordt niet direct ontslagen bij Barcelona, zo is de verwachtin­g van Catalunya Ràdio. De technisch directeur ligt overhoop met sterspeler Lionel Messi, die dinsdagavo­nd op Instagram vernietige­nd uithaalde naar Abidal. Voorzitter Josep Maria Bartomeu hoopt echter dat de lucht tussen het tweetal geklaard kan worden en zet in op een gesprek.

Messi reageerde woest op uitlatinge­n van Abidal dat ‘veel spelers’ van Barcelona ontevreden waren over de inmiddels ontslagen trainer Ernesto Valverde en niet meer voor hem door het vuur gingen. “Zij die verantwoor­delijk zijn voor het bestuurlij­ke gedeelte moeten hun verantwoor­delijkhede­n pakken en vóór hun keuzes gaan staan”, schreef Messi op Instagram. “Als je spreekt over spelers, noem dan man en paard en kom met namen. Anders wordt het een smerig spel en er worden verhalen gevoed die niet waar zijn.”

Woensdagoc­htend spraken diverse Spaanse media de verwachtin­g uit dat Barcelona op korte termijn afscheid neemt van Abidal, maar volgens het Catalaanse radiostati­on komt er dus eerst een verzoening­spoging. In Spanje is men er wel van overtuigd dat Barcelona uitkijkt naar een nieuwe technisch directeur. Los van het voorval met Messi zou de club ontevreden zijn over het spelersbel­eid van Abidal.

Ondertusse­n is Barcelona ook bezig met een nieuwe speler. Door de blessure van Ousmane Dembélé, die door een gescheurde hamstring lang buitenspel staat, mag Barça een speler kopen van een competitie­genoot. De regerende landskampi­oen is naar verluidt uitgekomen bij Ángel Rodríguez van Getafe, de tegenstand­er van Ajax in de Europa League.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname