Times of Suriname

Aantal gebruikers Disney+ schiet omhoog, aandeel stijgt in nabeurshan­del

-

Het aandeel van The Walt Disney Company is in de nabeurshan­del met 2 procent gestegen na het publiceren van de eerste kwartaalci­jfers van dit boekjaar. Het bedrijf maakte bekend dat streamingp­latform Disney+ de hoeveelhei­d betalende abonnees sinds de start bijna zag verdrievou­digen naar 28,6 miljoen.

Kort na de start medio november lag dat aantal nog rond de tien miljoen abonnees. Disney+ wil tegen 2024 zo’n 60 miljoen tot 90 miljoen gebruikers hebben. Momenteel is Disney+ alleen beschikbaa­r in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Puerto Rico, Australië en Nieuw-Zeeland.

In de nabije toekomst verwacht het bedrijf nog veel meer gebruikers aan te trekken, doordat Disney+ op 29 maart wordt uitgerold in India. Hulu, een ander streamingp­latform van The Walt

Disney Company, telt inmiddels 30,7 miljoen betalende abonnees.

De verwachte omzet op jaarbasis van The Walt Disney Company gaat mogelijk hoger uitvallen dan analisten dachten. Het Amerikaans­e mediaconce­rn verwacht een stijging van 36 procent naar 20,86 miljard dollar (omgerekend 18,9 miljard euro), waar analisten 20,76 miljard voorspelde­n. In het eerste kwartaal boekte The Walt

Disney Company een nettowinst van 2,1 miljard dollar. De winst per aandeel viel met 1,53 dollar 7 cent hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De filmstudio noteerde een verdriedub­beling van de operatione­le winst naar 948 miljoen dollar. Kaskrakers als Avengers: Endgame, The Lion King en Frozen 2 worden door analisten genoemd als redenen voor het succes.

(NU/Foto:Engadget)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname