Times of Suriname

Chinese vrouw jaagt verkrachte­r weg door te hoesten en hem wijs te maken dat ze net in Wuhan geweest is

-

Een vrouw heeft in China een verkrachte­r weggejaagd door hem te doen geloven dat ze het coronaviru­s opgelopen had. Yi hoestte en maakte hem wijs dat ze net uit Wuhan teruggekee­rd was. Dat melden de Daily Mail en Metro. Xiao (25) was afgelopen vrijdag haar slaapkamer binnengedr­ongen. Hij greep met zijn handen haar nek beet en probeerde haar mond te bedekken. De situatie zag er benard uit, maar plots vond ze een originele uitweg. “Ik ben besmet met het coronaviru­s, vandaar dat ik nu alleen thuis in quarantain­e zit”, riep ze hem toe. De jongedame woont in Pingba, een deelgemeen­te van Jingshan op drie uur rijden van Wuhan (de plek waar het virus losgebarst­en is). De afschrikma­noeuvre hielp: Xiao nam de benen, maar niet zonder eerst nog 3.080 yuan (400 euro) cash te stelen.

De politie startte een zoektocht naar de dader, maar dat liep niet van een leien dakje. Alle inwoners liepen immers met een monddoekje rond. Uiteindeli­jk gaf Xiao zichzelf maandag aan, in het gezelschap van zijn vader. Hij gaf toe dat hij die bewuste nacht weggevluch­t was van zijn familie en geen geld op zak had, vandaar het plan om te gaan stelen. Toen hij vaststelde dat Yi alleen thuis was, besloot hij haar aan te randen.

Het dodental van het coronaviru­s is intussen opgelopen tot 427. Alle slachtoffe­rs vielen in China, op één geval in de Filipijnen na. In België is de eerste besmetting opgedoken. Het gaat om een WestVlamin­g die gerepatrie­erd werd uit Wuhan.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname