Times of Suriname

Aangehoude­n jongeman bekent moord op moeder

-

PARAMARIBO - Vidjai J (18), die is aangehoude­n voor de moord op Dion Beeldstroo, heeft ook de moord op zijn moeder bekend. Hij is vrijdag voorgeleid bij het Parket en de rechter-commissari­s, waar hij de moord op zijn moeder heeft toegegeven.

Hij zou vloeibaar rattengif en een ander middel hebben toegevoegd aan een drank van zijn moeder. De vrouw was opgenomen in het ziekenhuis, waar zij kwam te overlijden. Volgens hem werd hij afgestoten door zijn moeder. Hij moest in de voorzaal slapen. Hij wilde een beroving plegen waarbij zijn vader om het leven gebracht moest worden. Hij bekende ook de moord op Beeldstroo. Het lijk van Beeldstroo werd aangetroff­en in een trens langs de Zwampweg.

Een kroongetui­ge was erbij toen Vidjai J de moord op Beeldstroo pleegde. Hij werd met een smoes gelokt door de verdachte om mee te gaan. Hij ging mee omdat hij dacht dat de verdachte sloopauto’s zou halen. Onderweg belde Vidjai J Beeldstroo op en toen die er was, schoot de verdachte hem dood. De kroongetui­ge rende het bos in, maar moest op aangeven van de verdachte terugkeren. Hij moest de verdachte helpen om het lijk in de goot te gooien.

Vidjai J had Beeldstroo aangezet om de beroving te plegen, waarbij de vader gedood moest worden. Deze beroving is echter mislukt.

Hij schoot Beeldstroo dood, omdat die hem chanteerde. De 53-jarige Paino C had Vidjai J een jachtgewee­r geleend. Hij zou Beeldstroo daarmee hebben doodgescho­ten. Paino C is vrijdag in vrijheid gesteld. Hij wist niets af van de moord.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname