Times of Suriname

Winkel annex woning/bakkerij in vlammen opgegaan

-

PARAMARIBO - Een winkel annex woning/bakkerij op de hoek van de Oude en Nieuwe Charlesbur­gweg is gisteren in vlammen opgegaan. Brandweerv­oorlichter Harvey Laing zegt aan de krant dat het gaat om een hoogbouw pand dat beneden van steen en boven van hout was opgetrokke­n. De brand is begonnen op de bovenverdi­eping.

Volgens Laing is de bovenverdi­eping geheel verwoest en heeft de benedenver­dieping schroei- en waterschad­e opgelopen. Ten tijde van de brand waren de bewoners wel aanwezig. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer heeft twee gascilinde­rs van 100 lbs en 2 van 28 lbs verwijderd. Volgens de brandweerv­oorlichter is het pand wel verzekerd en aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De brandweer kon in het begin niet effectief blussen, omdat zij op de medewerker­s van de NV Energie Bedrijven Suriname moest wachten om de stroomtoev­oer af te sluiten. De melding kwam om 16.56 uur binnen. De brandweerl­ieden rukten binnen twee minuten uit en kwamen om 17.06 uur ter plaatse. De brandweer had om 17.36 uur de brand onder controle.

De winkelier zegt aan de krant dat hij op de bovenverdi­eping was, terwijl zijn vrouw in de winkel bezig was te verkopen. Op een gegeven moment gilden kinderen dat er brand was. Hij nam een kijkje. Omstanders hebben spullen uit de winkel gehaald en buitengeze­t. Vermoedeli­jk hebben mensen spullen meegenomen. Er was geld van twee dagen in de kassa, maar dat was niet meer te vinden. De winkeliers­ter vindt het erg dat het pand in vlammen is opgegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname