Times of Suriname

Dwarka: “We zijn plotseling met de informatie geconfront­eerd”

-

PARAMARIBO - “We zijn plotseling geconfront­eerd met de informatie dat de aandeelhou­ders vertrekken.” Dit zegt Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacove Arbeiders Bond Nickerie, in gesprek met de krant. Dwarka zegt verder dat C-47 vandaag een brief zal richten aan vicepresid­ent Ashwin Adhin, waarin er ophelderin­g zal worden gevraagd rond deze kwestie.

Directiele­den van het bacovebedr­ijf ‘Food and Agricultur­al Industries’ (FAI) zijn het land uitgegaan, zonder enige mededeling te doen. De regering moet inkomen om het bedrijf te behouden voor het land. De vakbondsma­n geeft aan dat er grote onzekerhei­d heerst onder de werknemers. De vakbondsma­n deelt mee dat de werknemers normaal het werk zullen uitvoeren, omdat zij nergens hebben vernomen dat het bedrijf zijn deuren sluit. “Het bedrijf is niet van de arbeiders, zij zijn er om het werk te doen”, stelt hij.

Rodney Cabenda, secretaris van de Organisati­e Food And Agricultur­e Industries (WOFAI) die de werknemers van Saramacca vertegenwo­ordigt, zegt in gesprek met de krant dat hij hiervan niet op de hoogte is. Hij vraagt zich af hoe directiele­den kunnen vertrekken, aangezien de overheid mede- aandeelhou­der is van de FAI. Volgens Cabenda heeft de vakbond vrijdag en zaterdag gesprekken gevoerd met de aandeelhou­ders. Cabenda stelt dat wanneer de informatie hem officieel bereikt, de bond zal overwegen wat de verdere stappen zullen zijn, maar hij kan hierover nog geen uitspraak doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname