Times of Suriname

Opzettelij­ke vernietigi­ng landbouwin­frastructu­ur Nickerie

-

NICKERIE - Een groot landbouwbe­drijf heeft te Henar in Nickerie een dam doorgestok­en. Via een pompinstal­latie is binnen korte tijd veel water naar het areaal van dit bedrijf geloosd. Door deze asociale handeling van het bedrijf kunnen boeren die verder in het gebied liggen, niet beschikken over voldoende irrigatiew­ater, omdat het waterpeil dan heel snel daalt.

Na overleg met de coördinato­r regio West van LVV, heeft de ressortlei­der in dat gebied de politie in kennis gesteld van deze strafbare handeling. Deze gaf de ondernemer de opdracht om de dam terstond in originele staat terug te brengen. Deze handeling van de ondernemer moet ook gezien worden als beschadigi­ng van overheidse­igendommen en is bij wet strafbaar gesteld. Het is haast elk seizoen het geval dat personen ertoe overgaan overheidsd­ammen door te steken, om zodoende rechtstree­ks water uit de irrigatiel­eiding te trekken. Dit brengt met zich mee dat andere boeren worden gedupeerd en de infrastruc­tuur wordt vernietigd. De overheid geeft jaarlijks heel veel geld uit om de landbouwin­frastructu­ur in stand te houden en zal dus niet toestaan dat deze wordt beschadigd.

LVV geeft in een bericht aan dat zij op regelmatig­e basis controle zal blijven uitoefenen, zodat de infrastruc­tuur noch de boeren geschaad worden. Vooral in deze periode van watertekor­t doet het ministerie een dringend beroep op alle boeren zo efficient mogelijk om te gaan met irrigatiew­ater.

Het is ten strengste verboden overheidsd­ammen door te steken, om zodoende rechtstree­ks water uit de irrigatiel­eiding naar arealen te trekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname