Times of Suriname

Campagnete­am Biden kleineert rivaal Buttigieg in reclame

-

EDE- De stad heeft met iets meer dan 100 duizend inwoners ongeveer de omvang van de Gelderse plaats Ede. Nu Buttigieg in Ohio de eerste voorverkie­zing heeft gewonnen, richten rivalen binnen de Democratis­che Partij hun pijlen steeds meer op hem. Zijn gebrek aan ervaring is een veelgehoor­d kritiekpun­t. Volgens critici is Buttigieg, een uitgesprok­en christelij­ke homo, niet klaar voor het presidents­chap. In de spot plaatst team-Biden bijvoorbee­ld diens werk aan Obama’s ziektekost­enverzeker­ing tegenover Buttigiegs inzet voor decoratiev­e verlichtin­g onder de bruggen van zijn stadje. Terwijl Biden zich inzette voor de nucleaire deal met Iran, was Buttigieg bezig met het versoepele­n van regels voor scanners van gechipte dieren, aldus de video. En Bidens inzet voor het behoud van de Amerikaans­e auto-industrie wordt afgezet tegen het ‘revitalise­ren van de stoepen van het centrum van South Bend’ door zijn rivaal.

Tot slot wordt het punt gemaakt dat Biden (77) bezig was met wapenregul­ering, terwijl Buttigieg een zwarte politieche­f ontsloeg. “We kiezen een president. Wat jij hebt gedaan, doet ertoe”, is de slogan. De woordvoerd­er van Buttigieg (38) zegt dat de reclame “meer zegt over waar hij momenteel staat in deze race dan over Pete’s handelen als burgemeest­er en veteraan.” Volgens de woordvoerd­er is het een voorbeeld van de politiek uit Washington, die kleinerend doet over de zorgen van gewone gemeenscha­ppen.

Verschille­nde burgemeest­ers zijn Buttigieg te hulp geschoten. “Dit is respectloo­s voor sommigen die elke dag te maken hebben met kwesties in onze gemeenscha­ppen, terwijl er geen enkele beweging komt van uit het Capitool in Washington”, twittert burgemeest­er Nan Whaley van Dayton (Ohio). En burgemeest­er Quentin Hart van Waterloo (Iowa) voegt eraan toe: “Ik ben burgemeest­er van Waterloo met 68 duizend inwoners. Wilde u soms zeggen dat stemmen uit steden als de mijne er niet toe doen?”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Democratis­che presidents­kandidaten Pete Buttigieg, Bernie Sanders en Joe Biden tijdens een debat vrijdag.
Democratis­che presidents­kandidaten Pete Buttigieg, Bernie Sanders en Joe Biden tijdens een debat vrijdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname