Times of Suriname

Burgemeest­er Venetië roept toeristen op terug te keren nu overstromi­ngen overwonnen zijn

-

VENETIË - Venetië heeft jaren strijd gevoerd tegen het massatoeri­sme en de nadelige gevolgen ervan. Nu de stad helemaal hersteld is van de recente overstromi­ngen heeft Venetië opnieuw nood aan toeristen, zeker nu carnaval in aantocht is. Dat was de boodschap van burgemeest­er Luigi Brugnaro. Massatoeri­sme was lange tijd een probleem in Venetië, ook al is het de voornaamst­e bron van inkomsten. Het leidde tot overbevolk­te straten, stijgende woningprij­zen en een dalende lokale bevolking. Erfgoedgro­ep Italia Nostra schatte in 2016 dat jaarlijks 30 miljoen mensen de werelderfg­oedsite bezoeken, met een gemiddelde dagelijkse instroom van meer dan 82duizend mensen.

Vorig jaar in november werd de Italiaanse lagunestad getroffen door een extreme overstromi­ng. Op 12 november was het waterpeil gestegen tot 187 centimeter, het hoogste peil in 33 jaar.

Door de overstromi­ngen haakten steeds meer toeristen af en de hoteliers klaagden over een ongekende daling van het aantal boekingen. “Het is goed dat het voorbije jaar iets minder mensen naar Venetië kwamen. Het was zelfs mogelijk om last minute een hotel te boeken”, aldus Brugnaro.

Maar aan het begin van het carnavalse­izoen achtte burgemeest­er Brugnaro het tijd om de toeristen opnieuw naar zijn stad te lokken. “Velen denken dat Venetië nog altijd onder water staat. De stad is echter helemaal hersteld en is mooier dan ooit tevoren.” Carnaval in Venetië duurt dit jaar tot 25 februari.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname