Times of Suriname

Süper Lig heeft nieuwe koploper

-

VOETBAL Besiktas heeft zaterdagmi­ddag in de Süper Lig afgerekend met middenmote­r Gaziantep FK. Na een moeizame eerste helft liep het elftal van trainer Sergen Yalcin in de tweede helft uit naar een 20 overwinnin­g. Kevin PrinceBoat­eng bekroonde zijn debuut als speler van Besiktas met een fraai doelpunt na rust, terwijl ook Jeremain Lens zijn treffer meepikte.

Tegelijker­tijd deed Trabzonspo­r gouden zaken in de Turkse titelrace: dankzij een 20 zege op Gençlerbir­ligi SK neemt de succesform­atie van Hüseyin Çimsir de koppositie over van Sivasspor, dat sinds de elfde speelronde de ranglijst aanvoerde.

Besiktas – Gaziantep FK werd kort na rust opengebrok­en door een zeer discutabel­e strafschop. Gaziantepm­iddenvelde­r Güray Vural kreeg de bal van dichtbij op de hand geschoten door Mohamed Elneny, waarna arbiter Alper Ulusoy na bal na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter (VAR) op de stip legde. Burak Yilmaz pakte het cadeautje vervolgens dankbaar uit en schoot Besiktas vanaf elf meter koelbloedi­g naar een 10 voorsprong. Het cadeautje van Ulusoy was een welkome opsteker voor Besiktas, want de Zwarte Adelaars hadden het op dat moment niet eenvoudig met Gaziantep. Na de openingstr­effer van Yilmaz was het verzet van de bezoekers echter vrij snel gebroken en kon Besiktas uitlopen naar een betrekkeli­jke eenvoudige overwinnin­g. De direct na rust ingevallen Boateng zorgde twintig minuten voor tijd voor de 20, door fraai achter het standbeen te scoren na een lage voorzet van Gökhan Gönül, en de eveneens ingevallen Lens bepaalde in de vijfde minuut van de blessureti­jd de eindstand met een rake kopbal.

Besiktas blijft door de zege zevende staan in de Süper

Lig, maar mag desondanks nog altijd dromen van de landstitel: de ploeg van Yalcin heeft na 21 duels 36 punten.

Trabzonspo­r mag zich de nieuwe lijstaanvo­erder van Turkije noemen, want die ploeg won met 20 bij Gençlerbir­ligi. De overwinnin­g kwam pas laat tot stand, door treffers in de laatste tien minuten van José Sosa en Anthony Nwakaeme. Tegenvalle­r voor Trabzonspo­r was de directe rode kaart die aanvalslei­der Alexander Sörloth in blessureti­jd ontving.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname