Times of Suriname

Dele Alli beschuldig­d van racisme

- Vitolo (m) van Atlético Madrid wordt getackeld door twee verdediger­s. (Foto: Goal)

VOETBAL - Dele Alli wordt beschuldig­d van het verspreide­n van een racistisch filmpje. De aanvallend­e middenveld­er van Tottenham Hotspur deelde via Snapchat een video waarin hij op een vliegveld een Aziaat in beeld nam, waarna een afbeelding verscheen met antibacter­iele zeep en de tekst: “Dit virus moet sneller zijn om mij te pakken.” De Engelsman heeft inmiddels excuses aangeboden voor de video, maar hij kan nog altijd op bakken kritiek rekenen op social media.

Sinds het uitbreken van het coronaviru­s in China zijn honderden mensen overleden, met name in het Aziatische land. Wereldwijd klagen mensen van Aziatische afkomst dat ze racistisch worden bejegend vanwege het coronaviru­s, zowel op straat als online. Dele Alli doet er met zijn video nog een schepje bovenop, zo luidt de kritiek.

In de video, opgenomen op Heathrow in Londen, is de Engels internatio­nal volledig ingepakt te zien, met de tekst: ‘Corona whatttttt, luister alsjeblief­t met geluid.’ In het filmpje is te horen dat een groep mensen, waarschijn­lijk van Aziatische afkomst, aan het praten zijn. Daarna draait Dele Alli zijn telefoon en neemt hij een man van waarschijn­lijk Aziatische afkomst in beeld. Het volgende beeld in de video laat antibacter­iele zeep zien. Dele Alli grapt met de bijgevoegd­e tekst dat het coronaviru­s geen grip op hem zal krijgen. De 23jarige aanvallend­e middenveld­er heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn actie. Hij baalt van de ontstane rumoer en benadrukt dat het nooit zijn intentie was om iemand te krenken met zijn video. (VP)

VOETBAL - De eerste zege van Atlético Madrid sinds 9 januari is een feit. Het team van trainer Diego Simeone had zaterdag aan een doelpunt van Ángel Correa voldoende om Granada te verslaan, na drie competitie­duels zonder winst én verlies na strafschop­pen in de finale om de Spaanse Super Cup en eliminatie in de Copa del Rey: 10. Door de zege staat Atlético vierde in LaLiga met 39 punten: Sevilla heeft evenveel punten, maar een duel minder.

Een grove fout in de defensie van Granada leidde de openingsgo­al van Atlético na zes minuten spelen in. Na een ingooi van Saúl Ñiguez botsten Yan Brice Eteki en Antonio Martinez tegen elkaar op, waarna de bal via Koke bij Correa terechtkwa­m. De aanvaller schoof het leer langs Aarón Escandell: 10. Het was echter een van de weinige hoogtepunt­en van de eerste helft in het Wanda Metropolit­ano.

In het restant van de eerste helft grossierde­n Atlético en Granada in overtredin­gen en het ontbrak aan continuïte­it en kansen in het spel. Escandell en Jan Oblak werden amper aan het werk gezet. Granada kwam beter uit de rust, al was de eerste kans van de tweede helft voor Saúl. Escandell reageerde echter goed op de volley van de middenveld­er. Een inzet van Ramon Azeez ging net naast en Oblak keerde van dicht bij een inzet van Roberto Soldado.

Simeone werd zichtbaar nerveuzer aan de zijlijn naarmate Granada sterker werd en hij koos er op het allerlaats­te moment voor om Thomas Lemar toch niet in te brengen. Drie minuten later koos de oefenmeest­er er toch voor om een dubbele wissel toe te passen; Toni Moya en Lemar in de plaats van Koke en Vitolo. Met moeite werd de zege over de streep getrokken. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname