Times of Suriname

Romeo Kastiel beëindigt ongeslagen reeks Robinhood

-

VOETBAL – Romeo Kastiel, de aanvaller van Inter Moengo Tapoe (IMT), bezorgde zijn team vrijdagavo­nd met twee doelpunten een belangrijk­e zege op Roninhood in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. De huidige kampioen won het duel met 2-0 en blijft zodoende in het spoor van Robinhood, dat nog aan kop staat met achttien punten uit zeven wedstrijde­n. De roodgroene formatie is zijn ongeslagen status wel kwijt. De winnaar komt door deze zege op zestien punten uit zes partijen.

Robinhood was voor de aanvang van dit duel al 45 wedstrijde­n ongeslagen in Suriname en hoopte op een voortzetti­ng van deze reeks, maar IMT begon heel sterk aan de wedstrijd. IMT zette de tegenstand­er op zijn speelhelft flink onder druk en probeerde zo snel mogelijk de bal te veroveren. In de 15de minuut kopte de korte Kastiel, die helemaal vrij stond in het strafschop­gebied, de 1-0 binnen vanuit een goed opgezette aanval. Even later kreeg Anduele Amoeferie een goede kans om de score te tillen naar 2-0, maar zijn inzet werd weggewerkt door doelman Claidel Kohinor. Robinhood probeerde voor rust nog de gelijkmake­r binnen te schieten en kreeg enkele halve kansen, maar de 1-1 bleef in deze helft uit.

In de tweede helft werd het spel meer op het middenveld gespeeld, waardoor de kansen schaars bleven in de beginfase. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Robinhood gevaarlijk­er en vooral Jamilio Rigters zorgde voor veel dreiging, maar de 1-1 bleef uit. In de 68ste minuut kwam de genadeklap voor Robinhood, toen Kastiel gretig gebruik gemaakte van een blunder van verdediger Ackeini Muesa. Hij onderschep­te een verkeerde pas van Muesa en kwam alleen te staan tegenover Kohinor, die de 2-0 niet kon tegenhoude­n. Door deze zege is IMT nu de enige ongeslagen club in de eerste divisie.