Times of Suriname

Real Madrid maakt geen fouten op bezoek bij Osasuna

- Gareth Bale van Real Madrid wordt getackeld door een verdediger. (Foto: AD)

VOETBAL - Real Madrid heeft zondagmidd­ag een zakelijke overwinnin­g geboekt in LaLiga. De koploper won het uitduel met middenmote­r Osasuna met 1-4, nadat de thuisploeg nog wel brutaal de leiding had genomen.

Real Madrid begon ronduit dramatisch aan de wedstrijd en werd in de openingsfa­se overrompel­d door een offensief spelend Osasuna. José Manuel Arnáiz had de thuisploeg al binnen vijf minuten tot tweemaal toe op voorsprong kunnen brengen, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Osasuna bleef echter fanatiek de aanval zoeken en wist in de veertiende minuut alsnog verdiend op voorsprong te komen. Rubén García had een uitdraaien­de hoekschop in huis, waarna Unai Garcia knap raak kopte: 1-0.

Osasuna bleef aanvankeli­jk eenvoudig op de been na de openingstr­effer, maar gaande de eerste helft kwam Real Madrid toch iets beter in zijn spel. Dat resulteerd­e na ruim een halfuur voetballen in de gelijkmake­r van Isco. De begaafde middenveld­er volleerde van binnen de zestien fraai raak, nadat een poging van Gareth Bale in eerste instantie nog was gesmoord door een verdediger van Osasuna. Het elftal van Zinédine Zidane pakte daarna door en wist nog voor rust op een 1-2 voorsprong te komen. Casemiro kopte de bal uit een hoekschop terug richting de eerste paal, waarna Sergio Ramos van dichtbij kon scoren. Real Madrid kon zo dankzij Ramos gaan rusten met een nipte voorsprong, maar Osasuna weigerde zich over te geven.

Het elftal van trainer Jagoba Arrasate verweerde zich namelijk ook na de onderbreki­ng kranig en had al vroeg in de tweede helft weer langszij kunnen komen. Thibaut

Courtois leek geklopt na een inzet van Arnáiz, maar de doelman van Real Madrid werd vlak voor de doellijn gered door Casemiro. Real Madrid speelde ondertusse­n weinig klaar na rust, maar in de absolute slotfase volgde toch de definitiev­e beslissing in de wedstrijd via Lucas Vázquez. De invaller werd op rechts vrijgespee­ld door Karim Benzema en schoot vervolgens raak in de verre hoek. De eveneens ingevallen Luka Jovic pikte in de blessureti­jd ook nog zijn treffer mee: hij schoot verwoesten­d raak na een assist van Fede Valverde.