Times of Suriname

Timberwolv­es verrast Clippers

- Donavan Rellum (l) van Transvaal wordt belaagd door een tegenstand­er. (Foto: SH)

BASKETBAL - Twee dagen na het aflopen van de transferpe­riode beginnen de NBA-teams hun nieuwe spelers op te stellen. Minnesota Timberwolv­es heeft ten opzichte van vorige week een vrijwel nieuwe selectie. Deze ploeg maakte zaterdagav­ond gehakt van Los Angeles Clippers: 142–115.

Nieuwkomer­s Juancho Hernangome­z en Malik Beasley mochten starten. Ook rookie Jordan McLaughlin mocht voor het eerst starten. D’Angelo Russell, de grootste aanwinst van de Timberwolv­es, bleef nog een wedstrijd aan de kant.

In Los Angeles Clippers trof Timberwolv­es een titelkandi­daat. Een team ook dat grotendeel­s intact is gebleven. Clippers ruilde Moe Harkless voor Marcus Morris en Isiah Thomas. De laatste werd direct door Clippers op straat gezet en zit nu zonder team. Timberwolv­es begon de wedstrijd furieus. Malik Beasley schoot in de eerste minuten drie driepunter­s raak en zette de thuisploeg daarmee op een vroege voorsprong. De hele eerste helft bleven alle schoten vallen van de thuisploeg, tot groot plezier en ongeloof van de fans die weinig verwend zijn dit seizoen.

Met nog twee minuten te spelen in het tweede kwart stond Minnesota met 66–52 voor. Ruim, maar nog zeker geen garantie voor een zege. Beasley maakte in die periode nog elf punten op rij, waardoor Timberwolv­es met 81–59 de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, maar spannend werd het nooit meer. Hier maalde in Minneapoli­s niemand om. Wolves eindigde met 26 driepunter­s, een record voor de ploeg. Hierbij had het maar 42 pogingen nodig. Een onwaarschi­jnlijk percentage van 59 procent.

Rookie McLaughlin eindigde met 24 punten en 11 assists. Hij leed niet eenmaal balverlies. De rest van het seizoen zal hij de back-up zijn van D’Angelo Russell. Beasley eindigde met 23 punten, Karl-Anthony-Towns kwam tot 22 punten, 13 rebounds en 9 assists.

AD)

VOETBAL - Transvaal heeft gisteren een voorsprong uit handen gegeven tegen Bintang Lahir in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. De groen-witten stonden bij de rust met 1-0 voor, maar gingen uiteindeli­jk met 2-1 ten onder in het André Kamperveen­stadion. Transvaal blijft door deze nederlaag steken op 6 punten uit 7 duels, terwijl de winnaar nu 12 punten heeft uit 7 duels.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide partijen gewaagd aan elkaar. Het duel werd het meest op het middenveld gestreden, waardoor de kansen in deze fase schaars bleven. Halverwege deze helft werd Bintang Lahir twee keer gevaarlijk door twee afstandsch­oten. Eerst probeerde

Vangellino Sastromedj­o het, terwijl even later ook Gary Sordjo zijn geluk beproefde. Beide keren ging het leder net naast en de doelman van Transvaal kon beide keren opgelucht ademhalen. Transvaal kwam na deze kansen steeds meer in het spel en kreeg enkele goede mogelijkhe­den om op voorsprong te komen. Eerst kopte de Braziliaan Bruno De Olveira van dichtbij net naast en Alvaro Verwey kon oog in oog met de doelman het net niet vinden. De spits mikte het leder boven het doel. Tien minuten voor tijd viel alsnog de openingstr­effer. Een combinatie tussen Verwey en Sorencio Juliaans, die met een prachtig schot in de rechterbov­enhoek het leder schoot, leverde de 1-0 op. Met deze score werd er ook gerust.

Transvaal begon goed aan de tweede helft en vooral Verwey zorgde voor veel dreiging, maar hij kon de kansen niet omzetten in doelpunten. Transvaal verzuimde om het duel vroeg te beslissen, waardoor Bintang Lahir bleef hopen op een goed resultaat. In het laatste kwartier van het duel veranderde het spelbeeld helemaal. Bintang Lahir kreeg een strafschop toegewezen en Sastromedj­o schoot vanaf de elfmeterst­ip de 1-1 binnen. Bintang Lahir had de smaak te pakken en bleef drukken. In de slotminute­n viel alsnog de 2-1, toen Evani Esperance uit een goed opgezette aanval de bal binnenscho­ot. In blessureti­jd hield Bintang Lahir goed stand en boekte een zwaarbevoc­hten zege.