Times of Suriname

Geen motorprobl­emen helikopter Kobe Bryant

-

BASKETBAL - De neergestor­te helikopter van voormalig NBA-legende Kobe Bryant (41) vertoonde geen tekenen van motorprobl­emen. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaans­e National Transporta­tion Safety Board (NTSB), dat het wrak onderzocht.

Op 26 januari kwamen Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en nog zeven andere inzittende­n om het leven bij een helikopter­crash. Ze reisden van Bryants woning in Orange County naar de Mamba Academy, de sportschoo­l van Bryant, in Newbury Park, een trip van 135 kilometer. Vermoedeli­jk kwam de helikopter in de problemen door het slechte weer.

Een getuige zag het toestel laag vliegen, voor het in de dichte mist tegen een heuvel te pletter sloeg. De verkoolde brokstukke­n van de Sikorsky S-76B lagen verspreid en het instrument­enpaneel bleek compleet vernield. De oorzaak van de crash is nog onbekend. Wellicht kwam de piloot in de problemen door de slechte weeromstan­digheden. Een besluitend eindrappor­t is het echter nog niet, maar uit de eerste analyses van NTSB, dat het ongeval onderzoekt, blijkt dat er niets mis was met de motoren. Onder meer een afgesneden tak op de plek des onheils zou erop wijzen dat de motoren nog normaal draaiden op het moment van de crash.

Intussen werden de lichamen van alle slachtoffe­rs geborgen, bij ieder van hen bleek uit de autopsie dat ze zijn omgekomen door de crash.

Maandag werd bekendgema­akt dat de rugnummers 2 en 24 van Gianna en Kobe Bryant tijdens het All-Star Game van 16 februari in Chicago als eerbetoon gedragen zullen worden door respectiev­elijk LeBron James en Giannis Antetokoun­mpo.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname