Times of Suriname

Jennifer Lopez en Eddie Murphy kanshebber­s op positieve Razzie Award

-

Jennifer Lopez en Eddie Murphy zijn kanshebber­s op de Redeemer Award van de Golden Raspberry Awards, de enige positieve categorie onder de satirische prijzen voor de slechtste filmpresta­ties van het afgelopen jaar.

De organisati­e geeft, naast prijzen voor slechte filmpresta­ties, ook een prijs aan acteurs die zich revanchere­n in filmprojec­ten die volgen op een eerdere Razzienomi­natie. Murphy verdiende volgens de organisati­e achter de Razziefilm­prijzen een nominatie voor zijn goede acteerwerk in de film Dolemite Is My Name. Lopez maakt kans dankzij haar rol in

Murphy vestigde in 2008 een record toen hij, mede dankzij drie rollen in de film Norbit, vijf keer werd genomineer­d voor een Razzie. Lopez won in 2004 twee Razzies voor haar acteerwerk in de film Gigli. Andere genomineer­den zijn Keanu Reeves voor John Wick 3 en Toy Story 4, Adam Sandler (Uncut Gems) en Will Smith (Aladdin). De leden van de Razzies betalen ongeveer 35 euro en bepalen na stemming de winnaar.

De Redeemer Award bestaat sinds 2014. Eerdere winnaars waren onder anderen Ben Affleck, Sylvester Stallone en Mel Gibson. De Golden Raspberry Awards worden traditiege­trouw de avond voor de Oscars uitgereikt. Dit jaar maken de films Cats,

en Rambo: Last de meeste kans op de goudkleuri­ge beeldjes in de vorm van een framboos. Elk van de drie films kreeg acht nominaties, waaronder die voor slechtste film.

 ??  ?? Hustlers.
A Madea Family Funeral Blood
(NU/Foto: People)
Hustlers. A Madea Family Funeral Blood (NU/Foto: People)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname