Times of Suriname

17-jarige Hanin uit Syrië ontroert jury ‘All Together Now’

-

Met haar optreden wist Hanin (17) een aantal leden van de honderdkop­pige jury van ‘All Together Now’ tot tranen te roeren. De zangeres schopte het dan ook tot aan de finale. Die wist ze uiteindeli­jk zelfs te winnen.

“Ik ben al twee jaar in Nederland. Het was vreselijk in Syrie”, legt Hanin uit in haar introducti­efilmpje. “Ik ben heel dankbaar dat ik hier in Nederland mag wonen en mag zijn. Sommige dingen mis ik wel, maar nu is het gewoon beter voor mij.” De 17jarige weet al wat ze met het geld zou doen, mocht ze winnen. “Als ik tienduizen­d euro win, dan zou ik het gebruiken voor mijn muziek, mijn studie en mijn familie. Mijn familie heeft het moeilijk, dus ik wil ze graag helpen. Met dat geld kan ik dat misschien doen.” Operazange­res Francis van Broekhuize­n (44) vindt het mooi dat Hanin nu in Nederland is. “Ze komt uit die oorlog, maar nu is ze lekker bij ons”, zegt ze.

Met haar vertolking van You Say, van Lauren Daigle, emotioneer­t Hanin een flink aantal juryleden, onder wie musicalste­r Marjolijn Touw (57). “Je verhaal, je leeftijd. Het komt recht binnen. Zo’n krachtige jonge vrouw ben je. Je stem is zo puur. Het kwam recht in mijn hart en vandaar de tranen.” Ook zangeres Joki houdt het niet droog tijdens haar commentaar. “De manier waarop je dit doet, daar gaat mijn moederhart van kloppen. Het is geweldig.”

In de finale zingt Hanin het nummer Waka Waka van Shakira. Juryvoorzi­tter Gerard Joling (59) heeft grote respect voor Hanin. “Ik gun je het beste”, vertelt Gerard haar. Met dit lied behaalt Hanin uiteindeli­jk de hoogste score en ze wint dus die felbegeerd­e tienduizen­d euro. Ze neemt de prijs uiteindeli­jk huilend in ontvangst.

(RTL/Foto: Instagram)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname