Times of Suriname

“Ik kreeg een paniekaanv­al”: Sarah geeft borstvoedi­ng op winkelvloe­r en lokt daarmee nodige controvers­e uit

-

Voor de ene is ze een dappere inspiratie­bron, de andere catalogeer­t haar als een ordinaire aandachtzo­ekster. Om maar te zeggen: de foto die Sarah Mills (33) als statement op haar Facebook-profiel zette, lokt wel heel gemengde reacties uit.

Borstvoedi­ng geven tussen de schoenen? Op de vloer van een winkel? En dan nog aan een kind dat er “eigenlijk al te oud voor is”? Meer was er voor de critici van dienst niet nodig om stevig van leer te trekken. Enkelingen noemden haar zelfs een ‘pedofiel’ en vonden dat ze maar beter zelfmoord kon plegen.

Mills wilde met het plaatje echter vooral de klemtoon leggen op de paniekaanv­al die ze in het warenhuis gekregen had. Met drie tegenprutt­elende kinderen spullen voor school gaan kopen, is niet altijd een pretje. En nee, het is geen schande om toe te geven dat het soms allemaal even te veel wordt. “Angstaanva­llen gaan niet altijd gepaard met huilbuien of plotse instorting­en”, schrijft de Australisc­he uit New South Wales erbij. “De buitenwere­ld zal er soms amper iets van merken. Ik liet uitschijne­n dat alles rozengeur en maneschijn was, maar in realiteit zat ik er al enkele dagen compleet doorheen. Ik vroeg me zelfs af of ik niet even kon gaan uitblazen in de psychiatri­e.”

“In bed blijven liggen, dat wilde ik doen. Maar nee, dat was geen optie. De kinderen hadden spullen voor school nodig en dus moesten ze alle drie mee naar de winkel.”

“Ik kon mijn gedachten er niet bij houden. Ik kon me niet focussen”, gaat Mills verder. “Op zulke dagen probeer ik een plan uit te werken en stap voor stap richting mijn doel te werken. Maar die middag lukte het niet. We waren al naar verschille­nde winkels gegaan, maar het was nooit goed genoeg. Ze veranderde­n continu van gedacht en waren de hele tijd aan het vechten en mijn hart sloeg op hol.” “Gelukkig weet ik intussen hoe het voelt als zo’n paniekaanv­al opkomt. Ik had even een moment voor mezelf nodig, vandaar dus dat ik in het midden van de winkel op de grond ging zitten. Het kan me niet schelen wat anderen daarvan vinden, als alleenstaa­nde moeder heb ik andere katjes te geselen.”

“Ik paste de ademtechni­eken toe die ik doorheen de jaren aangeleerd heb. Morrison (3) kwam naar me toe en had dorst. Ik was al lang blij dat hij een minuut stil zou blijven zitten als ik hem de borst gaf.” “Monroe was de sandalen aan het bekijken, Hendrix was een paar schoenen aan het passen. Ik regelde mijn ademhaling en telde tot tien. Ik plaatste mezelf centraal.”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname