Times of Suriname

Winkeliers boos en ontstemd

-

PARAMARIBO – Dat de meeste winkeliers hebben besloten hun deuren te sluiten, heeft niet zozeer te maken met de hype die er nu in het land heerst om producten op te kopen en op te slaan vanwege het COVID-19-virus, maar meer om het feit dat er een schaarste is aan US-dollars en de koers op dit moment onstabiel is in het land. De winkeliers zijn boos en ontstemd dat ze door de autoriteit­en van het tegendeel worden beschuldig­t. Dit zegt de voorzitter van de Vereniging van Winkeliers in Suriname Raymond Hasnoe aan de krant.

“Wij gaan de winkeliers niet oproepen om hun deuren te openen of te sluiten. Dat mogen de winkeliers zelf bepalen, afhankelij­k van de situatie die er in hun eigen omgeving heerst, hun veiligheid in acht genomen en de beschikbaa­rheid van producten om hun rekken te blijven aanvullen. Als ze open blijven, sluiten of aangepaste openingsti­jden willen hanteren, hangt van de winkeliers zelf af”, zegt Hasnoe.

De voorzitter legt uit dat vele winkeliers hebben besloten hun deuren te sluiten vanwege de frequente controle van de ECD en de wijze waarop zij door de autoriteit­en worden behandeld. “De ECD komt bij ons en controleer­t alles en als de prijzen hoger zijn dan worden wij beboet en worden de producten in beslag genomen. Dat is oneerlijk, want zo lijkt het alsof de winkeliers de schuldige in deze zijn, maar dat is niet het geval. Het is de situatie in het land en voornameli­jk het tekort aan US-dollars en de onstabiele koersen die maken dat de winkels genoodzaak­t zijn om steeds hun prijzen aan te passen”, legt Hasnoe uit.

Hij zegt dat met de situatie van het coronaviru­s in de wereld en de paniek die er in Suriname is ontstaan de afgelopen dagen het lijkt alsof dit alles met het virus te maken heeft, maar volgens hem is het gewoon een onvoorzien­e samenloop van omstandigh­eden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname