Times of Suriname

Scholen en crèches uit voorzorg voorlopig dicht

-

PARAMARIBO – Alle scholen en creches zijn ingaande vandaag uit voorzorg gesloten. Dit zei minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zaterdagav­ond op een persconfer­entie, waar de laatste updates zijn gegeven over het nieuwe coronaviru­s COVID-19. Hierdoor is de paasvakant­ie, die eigenlijk midden april zou starten, vervroegd.

In eerste instantie had de regering vrijdag nog gezegd dat de scholen landelijk normaal zouden draaien. Zij komt hierop terug, omdat een protocol dat zou moeten gelden voor scholen, helaas niet uitvoerbaa­r is binnen zo een korte periode. Dit zegt vicepresid­ent Ashwin Adhin.

“In verband met het besmetting­sgevaar van het COVID19-virus, heeft de regering besloten alle onderwijsi­nstellinge­n (openbaar, bijzonder en particulie­r) met ingang van maandag 16 maart 2020 te sluiten. Vanwege deze crisissitu­atie is thans landelijk de paasvakant­ieperiode vastgestel­d van 16 maart 2020 tot en met 14 april 2020. De scholen zullen dan, afhankelij­k van de situatie op dat moment op woensdag 15 april 2020 de deuren weer openen. Het bovenstaan­de heeft tot gevolg dat alle repetities, schoolonde­rzoeken en tentamens op scholen van alle niveaus zullen worden verschoven tot na de paasvakant­ieperiode”, aldus de onderwijsm­inister.

Zij zegt dat aan de instelling­en voor hoger onderwijs is gevraagd om hun studenten zoveel mogelijk online voor te bereiden op de examens. Op de ouders en of verzorgers doet Ferrier een beroep om hun kinderen zoveel als mogelijk binnen te houden en er op toe te zien dat de hygiënevoo­rschriften van het BOG worden nageleefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname