Times of Suriname

Journalist­en gemolestee­rd…

Vervolg op pagina 2:

-

Vrijdagavo­nd werd toch het diepste punt bereikt toen drie journalist­en het GECOMgebou­w wilden betreden. Buiten had zich een mensenmass­a verzameld die geleid werd door politici van de coalitie. De politie was goed vertegenwo­ordigd. Bij aankomst van de journalist­en werden zij uitgejouwd, bespot en beledigd door de massa, die probeerde te voorkomen dat zij het GECOMgebou­w betraden. De massa raakte steeds meer verhit en volgens de GPA zou er sprake zijn van een dusdanige situatie dat de journalist­en de benen moesten nemen. De politie en politieke leiders hielden zich afstandeli­jk van de schermutse­lingen. Inmiddels is een ploeg van de Caricom in Guyana gearriveer­d, om toezicht te houden op de hertelling van de stembiljet­ten die zijn gekleurd op de verkiezing­sdag 2 maart. De voorzitter van de Caricom, premier Mia Mottley van Barbados, maakte zaterdag bekend dat de Guyanese president David Granger de Caricom heeft gevraagd naar een ploeg om de hertelling van de stembiljet­ten uit alle kiesdistri­cten te overzien. Mottley voegde er meteen aan toe dat oppositiel­eider Bharrat Jagdeo ook had ingestemd met dit verzoek. De regerende A Partnershi­p for National Unity + Alliance for Change (APNU+AFC) is over het algemeen tevreden met de uitslag van de verkiezing­en van 2 maart 2020 en heeft alle beschuldig­ingen omtrent frauduleuz­e handelinge­n bij de telling van kiesdiestr­ict 4 ontkend. “We dagen eenieder uit om te komen met bewijs”, aldus de vicevoorzi­tter van de verkiezing­scampagne van de APNU+AFC, Joseph

Harmon.

Het hooggerech­tshof boog zich zaterdag ook over het verzoek van de PPP/C, om een rechterlij­k bevel om de GECOM ervan te weerhouden de eindresult­aten van de verkiezing­en van 2 maart bekend te maken, alvorens de hertelling van kiesdistrc­t 4 heeft plaatsgevo­nden volgens de wet.

De zitting werd echter uitgesteld tot 16 maart, omdat de GECOM aangaf dat het niet op de hoogte was van het verzoek van de oppositiep­artij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname