Times of Suriname

Ambassadeu­r Venezuela op beleefdhei­dsbezoek bij minister Gopal

-

PARAMARIBO – De ambassadeu­r van de Bolivariaa­nse Republiek Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft een beleefdhei­dsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Tijdens dit bezoek, dat heeft plaatsgevo­nden op 13 maart, is er onder andere gesproken over de jarenlange goede samenwerki­ng die reeds bestaat tussen het ministerie en de Venezolaan­se ambassade, en hoe die samenwerki­ng zowel op het gebied van sport- en jeugdontwi­kkeling verder geintensiv­eerd kan worden. De minister en de ambassadeu­r hebben afgesproke­n zich in te zetten voor het voortzette­n van de reeds bestaande sportproje­cten en na te gaan op welke nieuwe gebieden er verder samengewer­kt kan worden. Het is ook de bedoeling, dat op verzoek van de Surinaamse Voetbal Bond de U-20-en U-23-voetbalsel­ectie van Venezuela voor een vriendscha­ppelijke voetbalwed­strijd afreizen naar Suriname. Volgens de diplomaat is Venezuela voornemens zijn bijdrage te leveren op het

advertenti­e gebied van het jeugdbelei­d door middel van uitwisseli­ngsprogram­ma’s.

Minister Gopal zei dat er gezamenlij­k gewerkt zal worden aan een Memorandum of Understand­ing, waarin een raamwerk voor de samenwerki­ng wordt vastgestel­d. De ambassadeu­r stelt een MoU zeer op prijs. Volgens haar kan er op zo een manier gewerkt worden aan de ontwikkeli­ng van sport en jeugdparti­cipatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname