Times of Suriname

RIVM: dodental coronaviru­s gestegen van 12 naar 20

-

AMSTERDAM - Het aantal sterfgeval­len door het nieuwe coronaviru­s in Nederland is gisteren gestegen naar 20, meldt het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM). Zaterdag stond het dodental nog op 12. Het totale aantal mensen bij wie het virus is vastgestel­d, is met 176 omhoog gegaan naar 1135. Zaterdag stond dit aantal nog op 959.

Alle doden hadden al gezondheid­sklachten. RIVM noemt dit onderligge­nd lijden. “We hebben geen aanwijzing­en dat zich onder de dodelijke slachtoffe­rs een kerngezond iemand bevond”, zegt een woordvoers­ter van het RIVM. De acht patiënten die sinds zaterdag zijn overleden aan het virus variëren in leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70.

In totaal zijn 162 patiënten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Het aantal nieuwe besmetting­en ligt met 176 hoger dan zaterdag toen er 155 nieuwe gevallen werden gemeld. De meeste besmetting­en (71) zijn in Breda, gevolgd door Tilburg met 68. Van 58 patienten is de woonplaats nog onbekend.

Het is overigens nog de vraag of het RIVM de komende tijd met de dagelijkse updates blijft komen. Omdat het aantal besmetting­en hard toeneemt, worden testen vooral nog uitgevoerd bij risicogroe­pen: dat gaat bijvoorbee­ld om ouderen of mensen met long- en hartaandoe­ningen. Daardoor geven de aantallen besmetting­en niet meer helemaal een goede weergave, beseft het RIVM ook.

“Je kunt je afvragen: wat zeggen die aantallen nog?”, zegt een woordvoerd­er. Het instituut zal deze week kijken of het nog wel elke dag cijfers gaat doorgeven.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname