Times of Suriname

Amsterdam verandert in spookstad

-

AMSTERDAM - Lege terrassen, rolluiken en een handjevol mensen op straat. De omgeving van een van de drukste plekken in Amsterdam, het Leidseplei­n, loopt langzaam leeg.

Naast de scholen en sportclubs moeten vanaf gisteren 18.00 uur ook de horecazake­n dicht en dat blijft zo tot 6 april. Dat zei minister Bruins gisteren tijdens de persconfer­entie over de landelijke corona-maatregele­n. De meeste kroegen zijn rond die tijd nog gevuld met mensen die van het personeel snel hun drankje op mogen drinken. Voor nieuwe gasten is de deur gesloten.

Bij coffeeshop The Bulldog blokkeren beveiliger­s de ingang. Iedereen wordt tegengehou­den.

Ook fastfood-liefhebber­s staan gisteren aan het begin van de avond voor dichte deuren. Zaken als de Burger King, McDonald’s en Wok To Walk zijn allemaal gesloten. Mensen doen tevergeefs pogingen om naar binnen te komen, maar ook hier wordt iedereen tegengehou­den. Midden op het plein zeggen twee mannen tegen elkaar dat ze toch uit willen gaan. “Zullen we afspreken in een hotelbar, dat zal wel veilig zijn.” Een paar toeristen uit Chicago eten pizza en pannenkoek­en aan een van de tafeltjes op het Leidseplei­n die nog niet opgeruimd zijn. Noodgedwon­gen. “We hadden niet door dat het zo ernstig zou zijn.” Vandaag hopen ze terug te vliegen naar de Verenigde Staten. Ze zijn ervan overtuigd dat ze een vlucht terug hebben. “Zo niet, dan blijven we langer in het hostel.” (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname