Times of Suriname

Trump negatief getest op coronaviru­s

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump is negatief getest op het coronaviru­s. Dat blijkt uit een mededeling van zijn arts van het Witte Huis.

De president heeft zich laten testen op het virus. Behalve een test, is ook zijn temperatuu­r opgenomen. “Die was compleet normaal”, zei hij eerder.

Trump is ruim een week geleden met zeker zes mensen in contact geweest die besmet zijn met het longvirus. Dat melden diverse media. Vijf van de geïnfectee­rden zijn Braziliane­n die meereisden met de Braziliaan­se president Jair Bolsonaro die in de VS was voor een staatsbezo­ek. Ze dineerden met de president. De burgemeest­er van Miami, Francis Suarez, was ook aanwezig bij die maaltijd. Bij hem is eveneens het longvirus vastgestel­d. Bolsonaro onderging eerder een test en de uitkomst daarvan was negatief, net als bij Trump.

Bernie Sanders en Joe Biden, de kandidaten in de Democratis­che voorverkie­zingen, stonden gisteren voor het eerst tegenover elkaar in een een-op-eendebat. Het lijkt de laatste kans voor de progressie­ve Sanders, die zijn voorsprong op Biden zag omslaan naar een achterstan­d.

Biden, die bekendstaa­t als gematigd, neemt inmiddels de leiding in de voorverkie­zingen. Eerder won hij in belangrijk­e staten als Michigan, Mississipp­i en Missouri. Amerikaans­e media spreken van een ware comeback. Hij heeft nu 881 afgevaardi­gden achter zijn naam staan, Sanders blijft achter met 725.

Beiden zien zichzelf als de beste kandidaat om het op te nemen tegen de huidige president Donald Trump. Sanders noemde hem eerder nog “de gevaarlijk­ste president die het land ooit heeft gekend”. Het debat is vanwege het coronaviru­s verplaatst van Phoenix in Arizona naar Washington DC. De organisati­e wil reizen door het land zo veel mogelijk beperken en koos daarom voor de hoofdstad. Ook is er tijdens het debat geen publiek aanwezig in het kader van de maatregele­n tegen het virus.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname