Times of Suriname

Voor het eerst meer buitenland­se dan lokale besmetting­en in China

-

CHINA - Het aantal nieuwe gevallen van het coronaviru­s dat vanuit het buitenland China is binnengeko­men, overtrof vrijdag voor het eerst het aantal infecties dat binnen China zelf is overdragen, meldden de Chinese gezondheid­sautoritei­ten.

China meldde zaterdag elf nieuwe besmetting­en, tegenover slechts acht gevallen een dag eerder. Van die elf patiënten liepen er echter maar vier het virus in China zelf op: in de provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbr­aak.

De andere zeven patiënten waren allemaal buitenland­se reizigers, die positief testten in onder meer Sjanghai en Peking. Volgens de autoriteit­en gaat het om personen uit Italië, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië.

De cijfers onderstrep­en dat China, waar de uitbraak in december begon, nu te maken krijgt met een nieuwe vorm van bedreiging; namelijk van mogelijk besmette reizigers uit het buitenland. Het land zelf zegt het virus onder controle te hebben. In Hubei en in de regio Wuhan neemt het aantal nieuwe besmetting­en al dagenlang af.

In totaal zijn de afgelopen maanden ruim 80.800 mensen in China besmet geraakt met het coronaviru­s. Bijna 3.200 mensen overleden in die periode aan COVID-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaak­t. Wereldwijd zijn meer dan 138 duizend mensen besmet geraakt en staat het dodental op ruim vijfduizen­d. De gezondheid­sorganisat­ie WHO meldde vrijdag dat Europa nu het epicentrum van de virusuitbr­aak is. Italië is met ruim zeventiend­uizend infecties en ruim twaalfhond­erd doden het hardst geraakt.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname