Times of Suriname

Tottenham denkt aan Kondogbia

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft zijn interesse in Geoffrey Kondogbia opgeschaal­d naar een urgenter niveau, zo weet Sky Sports zaterdag te melden. Manager José Mourinho heeft de clubleidin­g dringend verzocht om versterkin­gen op het middenveld, waardoor the Spurs de al langer bestaande belangstel­ling voor de controlere­nde middenveld­er van Valencia intensiver­en. Kondogbia wordt door Steve Hitchen, hoofd scouting van Tottenham, al meer dan twee jaar gevolgd. De Londenaren beschouwen de verdedigen­de middenveld­er al sinds het einde van 2017 als een mogelijke opvolger van Moussa Dembélé, zo meldde Sky Sports bijna 2,5 jaar geleden al. Dembélé speelt sinds januari 2019 voor het Chinese Guangzhou R&F, maar tot een overgang van Kondogbia naar Tottenham kwam het vooralsnog niet.

Tottenham trok afgelopen zomer wél Tanguy Ndombele aan, die voor liefst zestig miljoen euro overkwam van Olympique Lyon. De 23-jarige Fransman heeft in Londen echter nog niet kunnen overtuigen en zat, ondanks de enorme blessurego­lf bij Tottenham, negentig minuten op de bank bij de uitschakel­ing van the Spurs in de Champions League tegen RB Leipzig (3-0). Mourinho heeft het vertrouwen in Ndombele, die niet geldt als ‘zijn’ aankoop, naar verluidt definitief opgezegd.

Valencia besloot Kondogbia in 2018 voor 22 miljoen euro over te nemen van Internazio­nale, nadat de inmiddels 27-jarige Fransman op huurbasis een uitstekend­e indruk achterliet in de sinaasappe­lstad. Kondogbia geldt al bijna drie seizoenen als vaste basisspele­r van de club, al houden blessures de verdedigen­de middenveld­er geregeld aan de kant. Dit seizoen stond hij zeventien keer op het veld in LaLigaweds­trijden, waarin hij eenmaal scoorde. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname