Times of Suriname

Enorme boost lonkt voor Barcelona

-

VOETBAL - Vanwege de coronacris­is wordt er momenteel niet gevoetbald in Spanje, maar de media in het Zuid-Europese land rekenen erop dat het seizoen op enig moment toch nog wordt vervolgd. Barcelona maakt op dit moment nog kans op de titel in LaLiga en de eindzege in de Champions League en heeft in het restant van het seizoen mogelijk nog de beschikkin­g over een geheim wapen: Luis Suárez.

Suárez is sinds begin dit kalenderja­ar uit de roulatie met een knieblessu­re en leek daardoor dit seizoen geen rol van betekenis meer te kunnen spelen voor Barcelona. Door de uitbraak van het coronaviru­s in Europa liggen de Spaanse competitie en Champions League momenteel echter stil, waardoor de Uruguayaan­se aanvaller geen wedstrijde­n van Barcelona hoeft te missen. Suárez herstelt echter voorspoedi­g en kan de Catalaanse grootmacht mogelijk sneller dan verwacht weer van dienst zijn, zo stelt AS.

De Madrileens­e sportkrant meldt dat Suárez zijn zinnen heeft gezet op het tweede duel van Barcelona met Napoli in de achtste finales van de Champions League. De terugwedst­rijd tussen Barcelona en Napoli stond oorspronke­lijk voor aankomende week op de planning, maar de UEFA besloot vanwege het coronaviru­s een streep te zetten door alle wedstrijde­n in de Champions League.

AS denkt dat de return tegen Napoli nu wel haalbaar moet zijn voor Suárez, tegen de tijd dat het voetbal in Europa weer op gang komt, en spreekt van een ‘boost’ voor Barcelona. Aanvankeli­jk stond de spits begin januari voor een revalidati­eperiode van vier maanden, waardoor hij normaliter in april weer zou moeten kunnen voetballen. Trainer Quique Setién van Barcelona zal tegen Napoli hoe dan ook moeten puzzelen: Arturo Vidal en Sergio Busquets zullen geschorst zijn, terwijl winteraanw­inst Martin Braithwait­e niet speelgerec­htigd is. De heenwedstr­ijd eindigde vorige maand in Italië in een 1-1 gelijkspel. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname