Times of Suriname

Politie onderzoekt overval op familie Vertonghen

-

VOETBAL - De familie van Jan Vertonghen was afgelopen week het slachtoffe­r van een gewelddadi­ge overval, zo meldden Britse media gisteren. Vier overvaller­s drongen dinsdagavo­nd het huis van de verdediger van Tottenham Hotspur binnen. Vertonghen zelf was afwezig: Tottenham Hotspur speelde een uitwedstri­jd tegen RB Leipzig in de Champions League, maar de familie van de Belg was daarentege­n thuis.

Vertonghen­s vrouw

Sophie de Vries en hun twee kinderen waren thuis toen rond de klok van acht uur vier overvaller­s het huis binnendron­gen. De familie zou onder hevige bedreiging van messen en machetes diverse waardevoll­e spullen hebben moeten afstaan, zoals elektronic­a, juwelen en contant geld. Vooral voor de kinderen was het een traumatisc­he ervaring.

“Jans vrouw was logischerw­ijs erg bang en geschrokke­n en deed wat haar werd opgedragen”, vertelt een niet bij naam genoemde bron. “De inbrekers gingen naar buiten met elektronis­che spullen.” Fysiek leed bleef gelukkig bespaard. “Er is nog niemand gearrestee­rd en het onderzoek is in volle gang”, zo meldt een woordvoerd­er van de politie. Tottenham is op de hoogte van de overval. “We steunen Jan en zijn familie in deze vreselijke tijd”, stelt een zegsman van de Premier League-club.

Vertonghen is

zeker

niet de eerste voetballer die dit seizoen het slachtoffe­r van een overval of inbraak is. Crystal Palace-verdediger Mamadou Sakho raakte voor bijna een half miljoen aan juwelen kwijt toen zijn huis het doelwit was van inbrekers. Hij speelde op dat moment een uitwedstri­jd tegen Southampto­n. Aan het begin van het seizoen waren Mesut Özil en Sead Kolisinac het doelwit van twee overvaller­s in Londen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname