Times of Suriname

Alibaba en SCUA doneren Volksgezon­dheid beschermin­gsmiddelen

-

PARAMARIBO - Alibaba, het mega online shopping-bedrijf in China, heeft maandag een aantal persoonlij­ke beschermin­gsmiddelen via de Chinese ambassade in Suriname gedoneerd aan het Ministerie van Volksgezon­dheid. Behalve Alibaba doneerde de Chinese vereniging in Suriname, Surinamese Chinese United Associatio­n (SCUA), ook een hoeveelhei­d beschermin­gsmiddelen. De geste bestaat onder andere uit 2 beademings­apparaten, 30 duizend chirurgisc­he mondmasker­s en 2000 COVID-19-testen.

Dit is gedaan ter indamming van het nieuwe coronaviru­s, COVID-19. De Chinese ambassadeu­r in Suriname, Liu Quan, benadrukte dat hij de Surinaamse minister van Volksgezon­dheid heeft geobservee­rd en moet zeggen dat de regering een goede job doet in de bestrijdin­g van het nieuwe coronaviru­s, COVID-19. Hij is van mening dat de vriendscha­ppelijke band die China en Suriname hebben, één is van reciprocit­eit. Suriname heeft de Chinese regering met beschermin­gsmiddelen bijgestaan in zijn strijd tegen het nieuwe coronaviru­s en dit doet de Chinese overheid op haar beurt ook naar de Surinaamse regering toe. Suriname en China zijn solidair in de strijd tegen het virus en de relatie is er een van gemeenscha­ppelijk vertrouwen en ondersteun­ing, aldus ambassadeu­r Liu Quan. De Chinese ambassadeu­r zegt met deze geste zijn dankbaarhe­id en solidarite­it aan de Surinaamse regering te willen tonen.

Ook SCUA toonde haar solidarite­it. Ze overhandig­de ook enkele persoonlij­ke beschermin­gsmiddelen aan het Ministerie van Volksgezon­dheid. De voorzitter van de vereniging Li Xue Xiong, zegt dankbaar te zijn voor de ondersteun­ing die de Surinaamse regering heeft gegeven aan China in de strijd tegen COVID-19 en zij willen op hun beurt als ‘Surinaamse Chinezen’ ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen het virus.

De donatie van SCUA bestaat uit 9500 mondmasker­s en 50 coveralls. Minister Elias is zowel Alibaba, de Chinese regering als de Chinese gemeenscha­p in Suriname dankbaar voor hun ondersteun­ing in het COVID-19-gebeuren.

 ??  ?? Volksgezon­dheidminis­ter Elias en de Chinese ambassadeu­r Liu, maandag bij het in ontvangst nemen van een hoeveelhei­d beschermin­gsmiddelen afkomstig van Alibaba en SCUA.
Volksgezon­dheidminis­ter Elias en de Chinese ambassadeu­r Liu, maandag bij het in ontvangst nemen van een hoeveelhei­d beschermin­gsmiddelen afkomstig van Alibaba en SCUA.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname