Times of Suriname

Indiening kandidaten­lijsten...

-

Nerkust legt uit dat de afspraken die zijn gemaakt inhouden, dat in eerste instantie alle politieke partijen die komen zich te allen tijde houden aan de COVID-19-maatregele­n als social distancing en handhygiën­e. “Ze mogen komen met hoeveel mensen ze maar willen en net zoveel show maken als men dat gewend is te doen, maar... tot de poort van het districtsc­ommissaria­at. Hierop zal streng worden gelet. Vanaf de poort tot naar binnen in het gebouw waar de indiening zal plaatsvind­en, mogen per partij maar twee mensen met alle benodigde papieren binnenkome­n. Ze zullen zich bij binnenkoms­t eerst moeten ontsmetten en pas daarna gaan wij over tot de indiening van de kandidaten­lijsten met alle benodigde papieren”, legt Nerkust uit.

De burgervade­r zegt verder dat om te voorkomen dat meerdere politieke partijen op hetzelfde tijdstip komen, van tevoren met elke partij in elk district een afspraak is gemaakt tussen 08.00 uur en 15.00 uur. Zij zijn op dat moment dan alleen aan de beurt. “De wet is duidelijk en de indiening moet tussen 08.00 uur en 15.00 uur plaatsvind­en. In het verleden is het weleens voorgekome­n dat de partijen bij de indiening niet alle benodigde stukken hebben. Dan hebben zij tot voor 15.00 uur de tijd om alsnog terug te komen en de ontbrekend­e stukken in te dienen. Wie na 15.00 uur komt heeft duidelijk pech gehad en zal dan niet meer worden geholpen”, stelt Nerkust.

Voor Paramaribo zijn er vandaag achttien politieke partijen die op de lijst staan om hun kandidaten­lijsten in te dienen. Strei! die in hoger beroep was gegaan en alsnog in de gelegenhei­d is gesteld zich te registrere­n voor deelname aan de verkiezing­en, is als achttiende partij voor Paramaribo erbij gekomen en zal morgen ook kandidaten­lijsten indienen. MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname