Times of Suriname

Meer nieuwe sterfgeval­len dan week eerder, minder nieuwe opnames

-

DEN HAAG - Het aantal nieuwe sterfgeval­len (147) als gevolg van het coronaviru­s in Nederland was gisteren iets groter dan een week eerder. Het aantal ziekenhuis­opnames lijkt wel nog steeds af te vlakken, zo meldt het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) in de dagelijkse COVID-19-update. Gisteren werden namelijk 308 nieuwe opnames in het ziekenhuis gemeld. Dat zijn er minder dan vorige week woensdag, toen er 447 werden doorgegeve­n. Vorige week donderdag en vrijdag werden nog 623 en 502 opnames in het ziekenhuis gemeld.

Het aantal sterfgeval­len was gisteren wel kleiner dan dinsdag, toen het aantal sterfgeval­len toenam met 234. Het RIVM merkt hier wel bij op dat dinsdag de dag van de week is waarop de meeste registrati­es van sterfgeval­len en opnames worden doorgeven, omdat de administra­tie van vrijdag, zaterdag en zondag pas op maandag wordt verwerkt. De nieuwe cijfers van het RIVM betreffen niet het daadwerkel­ijke aantal ziekenhuis­opnames en sterfgeval­len. Het gaat alleen om de meldingen die bij het instituut zijn binnengeko­men, en daar zit een vertraging in. Desondanks lijken de eerste effecten van de maatregele­n zichtbaar te worden, aldus het RIVM.

Het aantal gemelde besmetting­en steeg gisteren met 969 naar 20.549. Het werkelijke aantal besmetting­en ligt nog hoger, omdat niet iedereen met symptomen wordt getest. Het RIVM benadrukt dat doordat er meer wordt getest, ook meer mensen positief testen. Deze toename betekent dus niet dat de ziekte zich sneller aan het verspreide­n is. De grote regionale verschille­n in de verspreidi­ng van het virus zijn volgens het RIVM te verklaren doordat de verspreidi­ng van het virus niet overal in Nederland gelijk is. In Noord-Brabant lijkt het virus af te vlakken, en in het noorden van het land blijft het aantal bevestigde besmetting­en “stabiel laag”.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname