Times of Suriname

Duitsland neemt tientallen migranten over uit Griekse kampen

-

DUITSLAND - De Duitse regering heeft ingestemd met het overnemen van vijftig jonge migranten uit de overvolle vluchtelin­genkampen op de Griekse eilanden. Het is de bedoeling dat uiteindeli­jk zo’n 1600 minderjari­gen uit de kampen door Duitsland en negen andere landen van de Europese Unie worden opgevangen, aldus het ministerie van Binnenland­se Zaken in Berlijn.

Het gaat om kinderen en jongeren zonder begeleidin­g. De migranten moeten na aankomst eerst twee weken in quarantain­e om verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan.

Luxemburg heeft bekendgema­akt volgende week twaalf minderjari­gen op te nemen van de eilanden Lesbos en Chios. Frankrijk, Ierland, Finland, Portugal en Kroatië toonden eerder al bereidheid in te gaan op de oproep van de Europese Commissie onbegeleid­e minderjari­gen over te nemen. België en Bulgarije hebben zich bij deze coalitie aangeslote­n, zei een commissiew­oordvoerde­r gisteren. Daardoor kunnen meer dan 1600 mensen van de eilanden worden gehaald, waaronder mogelijk ook andere kwetsbare groepen.

Nederland doet Staatssecr­etaris Broekers-Knol en Veiligheid) niet mee. Ankie (Justitie vindt dat

Griekenlan­d verantwoor­delijk is voor de opvang.

In de kampen op de eilanden worden momenteel zo’n 40 duizend asielzoeke­rs opgevangen. Er wordt gevreesd dat het coronaviru­s er snel om zich heen kan grijpen. De Griekse autoriteit­en hebben de situatie omschreven als een “tijdbom” op gezondheid­sgebied.

In Griekenlan­d arriveren veel vluchtelin­gen die Europa proberen te bereiken. Athene sloot eerder al een vluchtelin­genkamp op het Griekse vasteland af van de buitenwere­ld. Dat gebeurde nadat 23 asielzoeke­rs positief hadden getest op het virus.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Migranten in een kamp vlakbij de Griekse hoofdstad Athene. (Foto: De Telegraaf)
Migranten in een kamp vlakbij de Griekse hoofdstad Athene. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname