Times of Suriname

Mourinho zorgt voor woede

-

VOETBAL José Mourinho heeft dinsdag voor nodige ophef gezorgd in Engeland. Via sociale media doken beelden op van een trainingss­essie die de Portugese manager van Tottenham Hotspur had georganise­erd voor Tanguy Ndombele, Ryan Sessegnon en Davinson Sánchez. Men wordt in Engeland opgeroepen om in verband met de uitbraak van het coronaviru­s maar met maximaal één persoon uit een ander huishouden te mengen, waardoor de actie van Mourinho scherp veroordeel­d wordt.

De Daily Mail publiceert verschille­nde foto’s waarop te zien is hoe Mourinho, gehuld in een trainingsp­ak van Tottenham Hotspur, de geimprovis­eerde trainingss­essie leidt. De foto’s volgden op een video van Sánchez en Sessegnon, die in Hadley Common (een park in het ten noorden van Londen gelegen Barnet) naast elkaar joggend langs de weg liepen. Journalist James Dickens voegt toe dat ook Juan Foyth, Serge Aurier en voormalig keeperstra­iner Toni Jimenez aanwezig waren, al is dat op de beelden niet te zien. Het bericht over de trainingss­essie wordt op Twitter onderschre­ven door Dan Kilpatrick, journalist van de London Evening Standard.

“Mourinho zou een ‘trainingss­essie’ hebben georganise­erd met Ndombele, Sessegnon en Sánchez in Hadley Common vandaag. Ze wonen allemaal in de buurt en iedereen die aanwezig was, werd herinnerd aan de social distancing-regels. We kunnen rustig stellen dat de club hier niet blij mee is”, stelt Kilpatrick, die Tottenham voor de Londense krant volgt. De London Evening Standard schrijft in een artikel dat Mourinho is aangesprok­en door ‘senior officials’ van zijn werkgever.

“Alle spelers worden eraan herinnerd dat ze de social distancing­regels moeten naleven wanneer ze buiten trainen. We blijven dit hen op het hart drukken”, geeft een woordvoerd­er van Tottenham te kennen.

In Engeland mag men naar buiten om te sporten, maar er wordt opgeroepen om je maar met maximaal één persoon uit een ander huishouden te mengen en twee meter afstand van elkaar te bewaren.

Dat Mourinho deze voorschrif­ten met zijn geïmprovis­eerde trainingss­essie genegeerd heeft, leidt tot de nodige woedende reacties op sociale media.

(AD)

 ??  ?? José Mourinho heeft voor nodige ophef gezorgd in Engeland, door trainingss­essie te organisere­n voor Tanguy Ndombele, Ryan Sessegnon en Davinson Sánchez. (Foto: ESPN)
José Mourinho heeft voor nodige ophef gezorgd in Engeland, door trainingss­essie te organisere­n voor Tanguy Ndombele, Ryan Sessegnon en Davinson Sánchez. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname