Times of Suriname

FIFA komt met duidelijkh­eid over spelerscon­tracten en transferwi­ndow

-

VOETBAL - Door de uitbraak van het coronaviru­s is de voetbalwer­eld compleet tot stilstand gekomen. Het is momenteel de vraag wanneer er weer gevoetbald kan worden, maar de wens van de UEFA is om alle competitie­s af te kunnen maken. De FIFA maakte dinsdagavo­nd richtlijne­n bekend om aflopende spelerscon­tracten langer door te laten lopen en de transferwi­ndow op te schuiven.

Zoals het er nu naar uitziet, moeten de competitie­s in de zomermaand­en afgemaakt worden. Voorlopig vormen de aflopende contracten op 30 juni een probleem, maar de FIFA schrijft dat die datum nu kan worden opgeschove­n tot het einde van het seizoen. “Door de huidige situatie is het duidelijk dat het seizoen niet zal eindigen wanneer de mensen dat aanvankeli­jk dachten. Er is voorgestel­d om de contracten te verlengen tot de tijd dat het seizoen daadwerkel­ijk eindigt. Dit ligt in de lijn met de originele intenties van alle partijen toen het contract getekend werd”, zo schrijft de wereldvoet­balbond in zijn statement.

“Hetzelfde gaat op voor contracten die aan het begin van het nieuwe seizoen hadden moeten starten. Het betekent dat het ingaan van deze contracten opschuift naar het moment dat het seizoen daadwerkel­ijk begint”, vervolgt de FIFA. Er wordt gesteld dat de omstandigh­eden voor de zomerse transferwi­ndow hetzelfde zijn. “De FIFA zal zich flexibel opstellen en is bereid om de tranferwin­dows op te schuiven, zodat ze tussen het einde van het oude en het begin van het nieuwe seizoen zullen vallen.”

De FIFA roept clubs en spelers op om tijdens de voetballoz­e periode tot een overeenkom­st te komen. “We raden aan om ieder aspect van de situatie goed te beoordelen. De noodfondse­n van lokale overheden zijn er om spelers en clubs te steunen”, concludeer­t de wereldvoet­balbond. De KNVB zet in op een hervatting van de competitie­s in juni, zo hebben de clubs volgens het Algemeen Dagblad dinsdagmid­dag te horen gekregen tijdens een ‘conference call’.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname