Times of Suriname

Bartomeu kondigt reorganisa­tie Barcelona aan

-

VOETBAL - Josep Maria Bartomeu is allesbehal­ve tevreden over het functioner­en van enkele hooggeplaa­tste bestuursle­den van Barcelona, zo weet onder meer Mundo Deportivo te melden. De voorzitter van Barcelona wil naar verluidt zo snel mogelijk een bestuurlij­ke reorganisa­tie doorvoeren. Bartomeu zou al aan vicevoorzi­tter Emili Rousaud en financieel directeur Enrique Tombas hebben gevraagd of ze willen opstappen, daar hun medewerkin­g niet langer gewenst is. Volgens Marca is Bartomeu er vooral op uit om Rousaud van de loonlijst van Barcelona te schrappen. Een enigszins opmerkelij­ke conclusie, want laatstgeno­emde begon in januari aan zijn werkzaamhe­den in het Camp Nou. De preses van de Catalaanse grootmacht zoekt iemand voor deze functie die oog heeft voor de ontwikkeli­ngen van de coronacris­is en niet alleen maar bezig is met toekomstpl­annen, zo klinkt het. De Spaanse kranten weten voorts te melden dat Bartomeu zich sterk genoeg voelt om ingrijpend­e veranderin­gen op bestuurlij­k niveau door te voeren. Mochten Rousaud en Tombas geen medewerkin­g verlenen, dan volgt waarschijn­lijk een veel lagere functie voor beide directeure­n. Bestuursvo­orzitter Òscar Grau en technisch directeur Éric Abidal lijken buiten schot te blijven.

De positie van Bartomeu leek enige tijd geleden nog onhoudbaar, toen verschille­nde Spaanse media schreven dat het Barcelona-bestuur een pr-bureau had ingeschake­ld om spelers bewust zwart te maken op de sociale media. Onder meer Lionel Messi, Gerard Piqué en voormalig Barcelona-trainer Josep Guardiola werden aangevalle­n op Facebook en Twitter, om zo het imago van Bartomeu naar buiten toe te verbeteren. De aantijging­en hadden geen desastreuz­e gevolgen voor de voorzitter, die de beschuldig­ingen ook altijd heeft ontkend.

Bartomeu kwam onlangs wederom negatief in het nieuws, nadat Barcelona wereldkund­ig had gemaakt dat er een tijdelijke salarisver­laging van zeventig procent zou worden ingevoerd vanwege de coronacris­is. Messi liet in een open brief op Instagram weten dat hij een slecht gevoel had overgehoud­en aan de onderhande­lingen met het bestuur. Bartomeu liet kort daarop weten dat hij zich niet herkende in de kritiek van de Argentijns­e spelmaker en dat de gesprekken met de A-selectie van Barcelona constructi­ef van aard waren geweest.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname