Times of Suriname

Transfer Mbappé naar Real vertraagd

-

VOETBAL - Operación Mbappé loopt door de coronacris­is een jaar vertraging op bij Real Madrid, zo schrijft AS. De Franse aanvaller van Paris Saint-Germain staat al jaren op het wensenlijs­tje van De Koninklijk­e en na dit seizoen had de club werk willen maken van zijn komst, maar met oog op het financiële plaatje worden de transferpl­annen een jaar uitgesteld.

De coronacris­is is van grote invloed op de financiële situatie bij veel clubs en ook Real Madrid wordt gedwongen om de transferst­rategie aan te passen. Het ambitieuze project om Mbappé naar het Santiago Bernabéu wordt derhalve met een jaar uitgesteld. De club had gehoopt om hem komende zomer aan te trekken en er was enig optimisme over de kans van slagen, daar de 21-jarige aanvaller niet tevreden zou zijn over de samenwerki­ng met PSGtrainer Thomas Tuchel. De Duitse coach haalde Mbappé dit seizoen al verschille­nde keren vroegtijdi­g naar de kant en daar liet de speler zijn onvreden over blijken. “Ik wil me leider voelen van een belangrijk project. Als het niet in Parijs is, dan misschien ergens anders”, zo zei hij vorig jaar nog tijdens een gala van de Ligue 1.

Mbappé kan volgens AS zelf bijdragen aan zijn vertrek bij PSG in 2021. Zijn contract in Parijs loopt in 2022 af en de Franse grootmacht zal het zich niet kunnen permittere­n om hem transfervr­ij te laten gaan, waardoor een transfer in de zomer van volgend jaar bespreekba­ar gemaakt zou kunnen worden. De Spaanse krant verwacht dat de transferso­m volgend jaar ook een stuk lager zal uitvallen. Een transfer van Mbappé zou nu nog 300 miljoen euro kosten, terwijl hij over een jaar voor de helft van dat bedrag op te pikken is.

(VP)

 ??  ?? De transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid is vertraagd vanwege de coronacris­is.
(Foto: Goal)
De transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid is vertraagd vanwege de coronacris­is. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname