Times of Suriname

UFC organiseer­t vechtsport­gala’s op indianenla­ndgoed in Californië

-

MMA - Een stuk indianenla­nd in Californië lijkt het decor te worden voor UFCgevecht­en. De vechtsport­bond kan daar tijdens de coronacris­is doorgaan met het organisere­n van gevechten.

Maandag meldde UFCvoorzit­ter Dana White nog dat UFC 249 volgende week zaterdag naar alle waarschijn­lijkheid op een privéeilan­d zal worden gehouden. Maar gisteren meldden grote Amerikaans­e kranten als Washington Post en New York Times dat het Tachi

Palace Casino Resort de locatie wordt voor de gevechten. Dit resort ligt op een stuk nabij de stad Fresno, dat ruwweg midden tussen Los Angeles en San Francisco ligt in een dunbevolkt­e streek in Californië. Het land is eigendom van de Tachi Yokutstam, een inheems NoordAmeri­kaans volk.

De California State Athletic Commission heeft alle wedstrijde­n tot eind mei in de staat afgelast, maar op het indianenla­ndgoed is die regelgevin­g niet van toepassing.

En daar ziet de UFC een kans om zijn evenemente­n te organisere­n.

De UFC houdt daarnaast de mogelijkhe­id open voor gevechten op een privé-eiland voor buitenland­se vechters die de Verenigde Staten niet in kunnen komen.

Maandag vertelde White al dat hij de vechters en hun begeleidin­g met privévlieg­tuigen wilde invliegen. Ze zouden voorafgaan­d en na afloop van de gevechten op COVID-19 getest moeten worden, evenals scheidsrec­hters, productie- en cameramens­en.

Er moeten elk weekend gevechten worden georganise­erd, zonder publiek maar vermoedeli­jk wel met miljoenen tv-kijkers wereldwijd. Het titelgevec­ht tussen de lichtgewic­hten Khabib Nurmagomed­ov en Tony Ferguson zou het hoofdgevec­ht van UFC 249 worden, maar de Russische titelverde­diger moest zich terugtrekk­en omdat hij in eigen land in quarantain­e zit.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname